Szeged 1899

esemény:

Merkantil Bank NB II 2022/23

időpont:

2022. 12. 11. vasárnap, 18:00

csapatok:

Szeged

x

MTK

hátralévő idő:

Mit szeretnének drukkereink a Szeged-CsGA 10. NB II-es idényében (2022 - 23) ?!

11 év után is maradjon még Adem Kapics és külföldi holdudvara!!
Helyezzék új alapokra a klub vezetését magyar sportigazgatóval!!
Szegedi és környékbeli kötődésű, egykori legendák kellenek!!:
email:
szeged1899@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2012. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu. Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!

A Higyisán Zsolt-interjú tovább folytatódik (2. rész)...

2022.10.10.

Az első rész ide kattintva olvasható: http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=1964

Következzenek hát újra egy sokat látott és tapasztalt "Ultra-vezér", Higyisán Zsolt (címlap-fotónkon a szerző két legújabb szegedi futball-könyvével)  kőkemény meglátásai - a jobbítás érdekében...


 

- Sajnos, az előző részben ezért is mondtam, hogy a magamfajta emberek - kezdte ezúttal is ellentmondást nem tűrő hangon Higyisán Zsolt -, a fanatikus drukkerek lassan már belefásulnak abba, hogy itt mindig csak ígérgetés és olyan álmok hajhászása van, amit soha nem teljesítenek, szinte mindegy, hogy ki a klubvezető, sportigazgató (khmmm...), ki az edző és ki a játékos a csapatban?! Ez megy évtizedek óta...

Mély levegőt vett, és kőkeményen tovább folytatta:

- Ilyen sokszor szerintem nem lett átverve egyik focicsapat szurkolótábora sem az egész országban, mint a szegedi ! Már több beszélgetésünkben említést tettél Gyuri - s nézett rám jelentőség teljesen - egy szigorúan bizalmas, régi játékosokból és német befektetőkből álló történetről... Ne haragudjatok, de én ebben sem tudok már hinni... köszönhető ez az elmúlt 25-30 gyötrelmes focis-évünknek !!!

Majd Higyisán Zsolt így folytatta a mai ultrák védelmében, sőt, konkrétan a Szegedi Ultrákkal kapcsolatban.... :

- De tényleg, most mi baj van azzal, hogy nem vállalták föl, amit néhányuk kiabált a Hungária körúton??? Kérdem én: korábban és ember-emlékezet óta a foci lelátói része nem arról szólt, hogy az ember kiment a meccsekre, szidta az ellenfelet, a bíró anyját meg még sok mindenki mást, esetleg a rendszert is ???? Na, és manapság ezt a akarják az "okosok" családi programmá változtatni ???? Ez már nálunk is évszázados hagyomány, nem fog menni...

Még mosolyogva ezt is hozzátette:

- A " nagyon fejlett nyugatról" meg - helyhiány miatt... - csak annyit: nézzétek meg, mit csináltak legutóbb a fanatikus kölni szurkolók ezrei Nizzában??? S ez csupán egyetlen friss példa azokból, amiket itt is föl tudnék sorolni százával a világ és Európa minden focis szegletéből....Mindezek ellenére mély tisztelettel maradok ÖRÖKKÉ KÉK - FEKETE !!! - zárta töretlenül Higyisán Zsolt, a szegedi Ultrák több évtizede ismert és elismert vezéregyénisége.

ÖRÖKRE KÉK-FEKETE?!  Rajongói portálunk evvel a lélekbe markoló csodálatos dallal tiszteleg Higyisán Zsolt szegedi futballról alkotott nézetei előtt.... FOREVER WITH YOU, vagyis örökké Veled:

https://www.youtube.com/watch?v=TIbQaxAa6Kk&list=RDZf6KQlWmrj4&index=12

Majd az egyik legkényesebb, legkeményebb témát is kendőzetlenül érintette... Ilyenekért az "officiál portál kapicsos írói életfogytiglant kapnának", ha leközölnék...- Név nélkül többen azt várják el, hogy a szegedi ultra csoport csináljon valamit a vezetőség ellen... Kérdem én, hogyan és miként ?

- Minimum úgy, ahogy 2011-2013 közt tettétek - vetem közbe - Állandó transzparensekkel és előre bejelentett, jól megszervezett, sportszerű tüntetésekkel:

http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=1778

De Higyisán Zsolt tovább védte őket:

- Ezek a srácok pénzt, időt nem spórolva járnak még idegenbe is meccsekre pontosan úgy, ahogy azt tettük mi is hajdanán, de szerintetek mennyivel lesz rosszabb a klubnak, ha mondjuk hétről hétre 100 - 150 emberrel kevesebb ül majd a lelátón, ezzel tiltakozva Adem Kapicsék - egyébként tényleg kártevő - politikája ellen ??? Abszolút nem fog érdekelni ez senkit sem, mert lesz tv-közvetítési jogdíj, lesz ilyen meg olyan más címszó alatti bevételük !!! Igaz, most "hazabeszélek", de én ezért nem bántanám ezeket a srácokat, mert ők csak egyet akarnak: meccsekre járni !!!

Ezután kissé elmereng, majd így folytatja:

- A régebbi időkben sokkal durvább dolgokat csináltunk meg, mint most ők... De amit akkor, az esetleges rendőri intézkedésnél egy legyintéssel elintéztek, az most súlyos börtön éveket vonhat maga után, hála a "nyugati majmolásnak", Csányi Sándoréknak és ezáltal egy kicsit országunk vezetésének is... Az számomra teljesen nevetséges hogy egy-egy petárdáért az MLSZ milliós büntetéseket intéz a klubok felé és ezeket a srácokat tiltja ki a klubbal együtt több meccsre vagy évekre a stadionból !!! Na, erre értettem, hogy a mai ultrák a hősök (és nem mi, régiek...), akik mostanában a kamerák kereszttüzében is úgy bírják buzdítani csapatukat, hogy állandóan attól kell rettegniük: ha egy csúnya szó elhagyja a szájukat vagy netán eldobnak egy petárdát, azt a kamera rögzíti, ezáltal egy életre megpecsételődhet a sorsuk, akár a munkahelyükbe is kerülhet, hogy hétvégén meccsen voltak...- érvelt megértően és tiszta szívvel Higyisán Zsolt.

Zárásként pedig....

- Utolsó kérdéseim Feléd...Mik lennének a fenti hatásokra a szurkolói feladatok és....(mély levegőt véve neki szögezem a LÉNYEGET) ...hogyan látod a 2024-ben már 125 éves (!!) jubileumát ünneplő szegedi futball helyzetét?!

S azonnal hozzáteszem nem kis éllel:

- Különösen az immár 23 (!!) éve szüntelenül várt újabb - sorrendben az 52.-ik!! - NB I-es szereplésünket tekintve ?!

De ezek után a népszerű "Higyinek" már a szeme se rebben és kapásból válaszol:

- Ha Kapicsékat sikerülne végre leváltani, s igazi, emocionális kötődésű szakemberrel pótolni, akkor rövid időn belül meglenne Szegeden újra az első osztály a világ legnépszerűbb sportágában - óriási szurkolói támogatással !! Hisz minden anyagi és infrastrukturális feltétel adva van - a szakmain kívül... Ellenkező esetben majd térjünk vissza rá... úgy cirka 20-25 év múlva - válaszolta humorosan, de mint tudjuk, minden viccnek a fele komoly, így nem árt tudomásul venni.

- Köszönjük Zsolti az értékes meglátásaidat rajongói portálunk Olvasói ill. az éppen 5.000 Facebook-ismerősöm nevében is!!

Egyet viszont jómagam azonnal megígérhetek: a kétrészes Higyisán-interjúnk már hétfőn a Klub-tulajdonos, Kiss-Rigó László ill. Nógrádi Tibor, megyei fociigazgató asztalán lesz!!
Ha csak addig el nem olvasták ezeket is, korábbi jó szokásaikhoz híven...

Népszerű szurkolói rovatunkban szeretettel várjuk az ő személyes reakciójukat, állásfoglalásukat is...
Vitos György
(Folytatjuk!!)


UTÓIRAT:

HÁÁÁÁT....AKKOR "ÉLJÜK TÚL KAPICSÉKAT" MI IS, A FANATIKUS TISZA-PARTI SZURKOLÓTÁBORRAL EGYÜTT!!!

JELSZAVUNK: TÚLÉLNI, AZAZ "ALIVE":

https://www.youtube.com/watch?v=IPKAwJKGSDc&list=RDMM&index=5

 


Forrás: Fotók: szeged365.hu, szeged1899.hu ill. a szerző magánarchívumából
Kategória: Ultras
Készült: 2022.10.10.