Szeged 1899


Mi legyen a 125. éve felé közelítő szegedi futball sorsa?!

Tíz év után is maradjon még Adem Kapics és külföldi holdudvara!!
Helyezzék új alapokra Szeged-CSGA szakmai vezetését magyarokkal!
Szegedi és környékbeli kötődésű, egykori legendák kellenek!
email:
szeged121ev@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!!

Harmadik balkáni hadművelet...

2019.08.09.

Régi-új fogalommal kell ismét szembesülnünk az immár 120 éves szegedi labdarúgásban. No, de konkrétan miről van szó?!- kérdezhetik azonnal és teljes joggal az elmúlt két évtizedben oly sokszor csalódott helyi drukkerek. Adem Kapics (fotónkon) és holdudvara "elbalkánosítja" Szegedet! Hogy tényekkel bizonyítva ezen kijelentésen mit is érthetünk?!

Képtalálat a következőre: „Adem Kapic-fotók”

2019 augusztus elején megdöbbentő bejelentésekkel szembesültek a Szeged-Csanád Grosics Akadémia U13-U17-U19-es korosztályainak játékosai, edzői ill. a szülői munkaközösségek megbecsült tagjai...

Ezek szerint öt helyi edzőnek ill. szakembernek utilaput kötöttek a talpa alá, közülük négynek (Hadár Attilának, Horváth Zoltánnak, Jenei Péternek és Forrai Zoltán gyúrónak) azonnali hatállyal távozniuk kell, míg a 30 éve a magyar futballban edzősködő Patrascu Jánost, a szegedi U17-esek vezetőedzőjét akarata ellenére Gyulára, a Grosics Akadémiára helyezték...

Közülük még az NB I-et a Stadlerral és a Bp. Honvéddal többször is megkóstoló "Jani bá" járt a legjobban, mert állandó segítőjét, Hadár Attilát az Adem Kapics-Halász László duó nemes egyszerűséggel - kirúgta! Azok után, hogy a püspöki klub közel egy évtizedes up-történetének legeredményesebb szezonját hagyták maguk mögött a szegediek - 3 arany (U17, U15, U14) ill. két ezüstéremmel (U19, U12)!! Gyomorforgató ellentmondás...

Természetesen nem maradnak szakemberek nélkül a püspöki klub szegedi up-korosztályai, ezt Adem Kapicsék már jó előre gondosan kitervelték.

A szegedi kötődésű edzők helyett "balkáni illetőségű úriemberek" (Kikity Márió, Bilics Igor és sokan mások) érkeznek a szegedi up-korosztályok élére!


A sokakat megdöbbentő tényekhez annyit azért még hozzátennék: 1999-2000 ( a legutóbbi, sorrendben 51.-szer NB I-es Szeged szerb-maffiózós befolyás alá kerülésének botrányos története,

http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=1423

...lásd őket színes csapatfotónkon!),


...majd 2005 ( a bosnyák-szlovén szerencselovag, Dusan Djurics FC Szeged elleni csődbűntette:

http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=1425)

után 2011 ősze óta beindult a "harmadik balkáni hadművelet" az immár 120 éves szegedi labdarúgásban...

S hogy ennek a tendenciának mik is lehetnek a következményei?! Beláthatatlanok...


Máris közzé teszem a mélységesen fölháborodott szegedi szülők, hozzátartozók által leírt szurkolói visszhangokat, a húsbavágóan őszinte véleményeket, de csak a "lájtosabbakat", amit még - ilyenkor szokták mondani... - a nyomdafesték elbír...

Hadár Attila (tavaly nyári fotónkon a szerző mellett vidáman a gyulai edzőtáborozás előtt, amikor még őt is hagyták dolgozni...):


"A tegnap esti edzői értekezletünk előtt közölte velem Halász László utánpótlás vezető, hogy azonnali hatállyal el vagyok küldve az egyesülettől(Jenei Péter U17 és Horváth Zoltán U13 kollégáimmal együtt)... Derült égből villámcsapásként ért a hír! Mondva csinált indokkal, Adem Kapics döntése alapján...

Szeretném mindenkinek megköszönni az eddigi közös "munkát", a bajnoki címet, a rengeteg élményt!!!!

Sok sikert kívánok mindenkinek az életben, persze a srácoknak is!!!!

Az U19-es (2001-2002-es korosztályú) csapatot Ádám Majó fogja átvenni (persze, nem sokáig, mert mint később kiderült: az ősszel Kiss Balázs mellett Majó Ádámnak, a szegedi alközpont up-vezetőjének is "közös megegyezéssel" mennie kellett, A szerk.) az U17-et (2003-2004) Kikity Márió, a kisebbeket Bilics Igor... Jani bácsi pedig Gyulára lesz átrakva...

Nagyon szívesen segítek mindenkinek a civil életben és a labdarúgás berkein belül is!!! Keressetek nyugodtan!

KÖSZÖNÖK MINDENT!!

Üdvözlettel: Hadár Attila"

 

S jöjjenek a szülői reakciók, persze, csak a "lájtosabbak":


"Attila! Mi is köszönjük azt a sok munkát és időt amit a csapatra fordítottál.

Meg is lett az eredménye.
Köszönjük!

 

Szia Attila! Köszönünk mindent!!! Undorító, hányingert keltő, amit művelnek!! Nagyon sajnáljuk!!!

 

Teljes döbbenet!!! Nagyon köszönünk MINDENT! Èn külön még a sok újszegedi-dorozsmai fuvart is, ami nem kevès esetben igen nagy segìtsèg volt! Esetleg egy nyàr vègi bùcsùparti nàlunk?! Ki mit szòl hozzá?!

 

Miii vaan??? Olvasom, olvasom, közben borsódzik a bőröm, és nem értek semmit... Nem akarok búcsúzni, minden olyan jól működött!! Miért kell tönkre tenni???

 

Nagyon sajnálom..... Ezek soha nem változnak... Minden évben ezt csinálják az edzőinkkel...felnőtt vagy utánpótlás...megy mindenki a levesbe! Gusztustalan... Neked Attila meg mindent köszönünk!!!

 

Ha valami jól működik, azt gyorsan tönkre teszik a "kedves" vezetők, ez már nem az első eset... Köszönöm az edzők munkáját, hozzáállását. Sajnos, úgy látszik, az eredményesség abszolút nem fontos... További sok sikert az edzőpárosnak!

 

Ez a no comment kategória ... Düh és szégyen!!

...De hát könyörgöm... Bajnokok lettek a gyerekeink!! Basszus... így kell ezt meghálálni? Kirúgással??

Akik ezt a döntést hozták, egy fűszálat nem tettek keresztbe ezért a címért! Örök hála neked Attila, amiért hittél bennük!"

 

"Ez a szegedi vagy a "(Gyulai) " foci szégyene, egy "hontalan" utánpótlás csapat, ha ilyen szánalmas körülmények között is képes jó eredményre, akkor nem hiszem, hogy az edzőkben kell keresni a hibát , akik letették a névjegyüket! Jó lenne, ha a szülői kőzősség választ kapna hogy.. Miért is???? Én "ÍMÁDKOZOM", hogy több ilyen stressz ne érje minden egyes évben a csapatot, a gyerekeinket..."

 

"Uhhh....! Még mindig dühöngök, hogy egy ...''senkiházi'' döntött megint a csapat és az edzők sorsáról. Ezért tart itt sajnos, a szegedi és a magyar foci. Ha egyáltalán van még olyan hogy MAGYAR.... Inkább szerbesített-szlovénosított szegedi és magyar foci, ez már tényleg röhej."

"Nem árt tudnotok...Az a Kikics vagy Kikity Mario lesz az U17es szegedi csapatunk vezetőedzője, aki évekkel ezelőtt Facebook-üzeneteken keresztül csábította az itteni gyerekeket Gyulára, mondván hogy Szegeden abszolút nem folyik minőségi munka, Gyulán sokkal előrébb tartanak és egyedül ott a jövő... Erre a mieink, az akkori U15-öseink első ízben oda-vissza jól megcseszték a "nagy Grosics akadémiát" 0-3-ról,majd tavasszal 0-2-ről fordítva, emberfeletti teljesítményt nyújtva!!!"

https://adatbank.mlsz.hu/match/15/0/15004/2/1176455.html

 


 

https://adatbank.mlsz.hu/match/15/0/15004/15/1176546.html


"Volt persze olyan is, h. egy győztes meccsüket, vagyis szegedi vereséget követően a Kikics Mario játékosai a középső újjukat mutogatták gúnyosan gyűlölködve a vesztes szegedieknek, vadul ütögették a busz oldalát, ordítva hogy "indul a busz"... s ezek után? Van az a Kapics-pénz, hogy ez a szerb edző, a Kikics vagy Kikity(?) majd nyugodtan vigyorogva be tud lépni a szegedi öltözőbe és bele tud nézni a gyerekeink szemébe...szép kis edzői kvalitások, igazi pofátlan szerbes mentalitás..."

 

"Mi uszkve szintén hallottunk még ennél is jobbat erről a kapicskedvenc Márióról...amikor a Kikic szerb jatékosai váratlanul rádobtak egy lepedőt a gyulai kollégiumban egy szegedi nevelésű jatékosra, a Sándor Somára, majd össze-vissza verték a szerb Kikic-tanítványok a védtelen magyar gyereket...és a végén Kikicék közbenjárására a szegedit küldték el az Akadémiáról..Na, ilyen ember érkezik a szegedi utánpótlásba Gyuláról...Lazán..Szerbesen.."


"Mi, szegedi szülők azt szeretnénk h. szegedi és környékbeli gyerekek, tehetségek szaladgáljanak végre az ujonnan átadott Szent Gellért Fórumban!!
Nem kérünk a szerb, román, ukrán, horvát és szlovén srácokból, meg edzőkből, a balkáni migrációból... Mintahogy az országunk sem kér más népek migránsaiból!! A püspök is ezt prédikálja állandóan..."

"A magyar labdarugást a magyar utánpótlás ill. a magyar tehetségek fogják előrevinni és fejleszteni!!
Csak igy lehet a jövőben erős magyar utánpótlás és felnőtt válogatottunk - szerbekkel, szlovénokkal és egyéb nációkkal nem!!"

 

 Hááát... többek között erről szól a mostani elkeseredett hangú írásunk is.

Egyszerűen nem hiszem el - sok ezer szurkolóval együtt! -, hogy Kiss-Rigó László, Szeged-Csanád Egyházmegye - Orbán Viktorék által is fölöttébb kedvelt, így igencsak megbecsült - fociimádó Püspöke (fotónkon) vagy éppen Emődi Sándor, a Szeged 2011 Kft. vagyonkezelője a nevüket adnák hosszabb távon is a sorrendben "harmadik balkáni hadművelethez"...

Képtalálat a következőre: „120 éves szegedi futballcsapat-fotók”

Nevezetesen, hogy 2011 ősze óta a "derék szlovén sportigazgató", Adem Kapics és holdudvara kénye-kedve szerint rúgdossa ki a jobbnál jobb, máshol mindenütt elismert edzőket, szakembereket felnőtt ill. utánpótlás-szinten egyaránt! (Az "eredményei pedig?! Havi kétmilliós fizu mellett NB III-as szintűek"...)

Ha mégis ez a tendencia folytatódna, akkor bizony, nyugodtan leszögezhetjük: ugrásszerűen javuló teljesítmények nélkül ill. emocionális kötődés híján a "kapicsos csapat és pénzéhes(!!) kiszolgálói" előbb-utóbb magukra maradnak - az immár 15 milliárdnál is többet kóstáló "csilivili stadionjukban"...

Nincs rosszabb-fájdalmasabb látvány annál, ha egy európai szintű stadion a tétmeccsek alatt szinte kong az ürességtől...

S mivel lehet(ne) rendszeresen megtölteni egy ekkora létesítményt?! Egy szeretni való és győzni tudó, többnyire saját nevelésű srácokból álló CSAPAT mellett a 120 éves tradíciónk tiszteletével, feltétel nélküli elfogadásával(!!), sőt, rendszeres propagálásával, valamint az emocionális kötődésű  szegedi ill. környékbeli szurkolók tömegeinek mozgósításával, kiszolgálásával!

Mindezek nélkül viszont életképtelenek lesznek "az ígérgetésekben világbajnok balkáni szerencselovagok"...

Pláne akkor, ha a városi elöljárók ill. a klub vezetői nem követik az eklatáns (ergo ekkora nagyvároshoz méltó!) debreceni modelt...melyről már sokszor írtunk és fogunk is írni!

Vitos György

 

 

 Forrás: Fotók: szeged1899.hu ill. a szerző magánarchívumából
Készült: 2019.08.09.