Szeged 1899

esemény:

Merkantil Bank NB II 2021/22

időpont:

2022. 01. 30. vasárnap, 13:00

csapatok:

III. Kerületi TVE

x

Szeged

hátralévő idő:

Mit szeretnének drukkereink a Szeged-CSGA 9. NB II-es idénye alatt (2021-22) ?!

Tíz év után is maradjon még Adem Kapics és külföldi holdudvara!!
Helyezzék új alapokra a klub vezetését magyar sportigazgatóval!!
Szegedi és környékbeli kötődésű, egykori legendák kellenek!!:
email:
szeged1899@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2012. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu. Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!

2022-23-tól: NB I-es emelés helyett...

2022.01.12.

...két lépcsőben csökken a 20-as mezőnyű NB II létszáma!

Ugyanakkor pedig: „Az OTP Bank Liga lebonyolításában nincs jelentős változás, továbbra is 12 csapattal, három forduló lejátszásával július utolsó hétvégéjén rajtol, egy időben a másodosztállyal, amely két lépcsőben előbb 18, majd 16 csapatos formában folytatódik” – áll az MLSZ legújabb közleményében. Holott Csányi Sándor Elnök úr novemberi nyilatkozatában teljesen másképp gondolta...Való igaz, éppen az MLSZ-elnök nyilatkozta nemrég, idézem a november 14-i szeged1899.hu-honlapos írásunkat: "Csányi Sándor (címlap-fotónkon a szerző mellett) nem tartja jónak, hogy a nagyvárosok tradicionális csapatai, például a Győr, a Pécs, a Szeged, a Békéscsaba vagy éppen Miskolc és Szombathely nem az NB I-ben játszanak!!"

http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=1836

S erre most az újabb radikális - s egyébként teljesen jogos - NB II-es létszám-csökkentésről döntöttek! Íme:

„Az NB II színvonalemelése, a kiélezettebb harc, továbbá az egy csapatra eső források növelése érdekében a következő idény zárása után, 2023-tól 18 klubbal, majd 2024-től 16 együttessel rajtol a most 20 csapatos férfi másodosztály, míg az NB III-ban, ugyancsak 2023–2024-től, négy csoportban szintén 16-16 együttes szerepelhet.”

„Az MLSZ elnöksége továbbra sem tett le az OTP Bank Liga létszámának növeléséről. Ennek feltétele a már végbement infrastrukturális fejlődés és pénzügyi stabilitás mellett az akadémiai munka, az utánpótlás-nevelés színvonalának, továbbá a magyar játékosok arányának jelentős növekedése. Ezek megvalósulásáig a jelenlegi lebonyolítási forma marad érvényben.”

S erre jöttek kapásból a fölöttébb tanulságos és elgondolkodtató szurkolói vélemények!  Így mostantól belőlük szemezgetünk...

 • A legfrissebb-legtalálóbb Facebookos ill. Nemzeti Sportos-hozzászólások:

 

Róbert Gréczi:
Az MLSZ-nagyfőnök ismét a szájából csinált s*gget...ígéretet tesz az emelésre, aztán hoppá mégsem...nyilván a sok falusi TAO-s NB1-es gárdának rosszul jönne, ha többfelé kellene a központi támogatási pénzeket szétdobni... Komolyan, ettől az "átszervezéstől" lesz jobb a magyar klubfutball?! A világ összes kókler játékosügynöke ebbe a macskasz@ros homokozóba akarja elpasszolni valamennyi ZS-kategóriás légiósát, alaposan kitömve a klubtulajok zsebeit, de nehogy már véletlenül a magyar utánpótlásban szökőévenként egyszer-kétszer feltűnő fiatalnak adjon lehetőséget....

 

 • mattsakk:
 • 2022-01-12 12:41:50
  Régen működött a felfelé áramlás természetes útja. A vidéki fiatal tehetségek a megyeszékhely csapatába kerültek, aztán a legjobbak meg a fővárosi nagyokhoz. Elvileg most is vannak ificsapatok, de manapság mindig csak az akadémiákról van szó, ha utánpótlásról beszélünk. Ezenkívül a rengeteg idegenlégiós, valamint a gazdasági, politikai potentátok feltűnése összekuszálta a rendszert. Akik mindezt elősegítették ezt a természetellenes folyamatot, azoknak is kéne helyreállítaniuk a rendszert... Őszintén: az érdekelteken kívül kit hoz lázba egy Gyirmót-Mezőkövesd vagy egy Felcsút-Kisvárda derbi????
 • Dario 1:
  2022-01-12 11:28:07
  Talán pont fordítva kellett volna, az NB I-et kicsit növelni, 14 csapatosra, az NB II-őt kicsit csökkenteni, 18 csapatosra. Arról beszélnek, hogy a nagyvárosok hiányoznak az első osztályból, de nem tesznek értük semmit.... Tíz megyeszékhelynek nincs NB I-es csapata, olyan nagyvárosok mint: Miskolc, Nyíregyháza, Békéscsaba, Kecskemét, Pécs, Szeged, Szolnok városai NB I nélkül vannak. Talán közülük kellene legalább néhányat megpróbálni bekapcsolni a legmagasabb osztályba...
 • mattsakk:
  2022-01-12 10:25:39
  A top ligákban a jól bevált nagy létszámú körmérkőzéses megoldás zajlik, amit felesleges megváltoztatni. A többek által javasolt 12 csapatos két fordulós módszer, tavaszi alsó- és felsőházi rájátszással már működött egykor, de aztán visszatértek a 16 csapatos hagyományos rendszerre. Pedig anno azt mondták, szívesebben nézünk több, pl. Fradi-Újpestet, mint gyengébb csapatokat. Mondjuk manapság e két csapat valószínűleg különböző "házban" játszana. Viszont ezzel párhuzamosan az alsóház meccsei meg érdektelenségbe fulladtak. Csupán a kiesés veszélye jelentett izgalmat. De egy idő után az erősebb csapatok többszöri összecsapása is unalmassá vált.
 • Az a napnál világosabb, hogy teljesen életszerűtlen, hogy kisvárosok szerepelnek az NB1-ben, míg a megyeszékhelyek csapatai a 2. vonalban senyvednek. Ezzel pedig valamit tenni kell. De tudjuk, ennek a sporttól távol eső okai vannak...
 • barna533:
  2022-01-12 09:15:08
  Ez most mire volt jó?! Marad a 3 mérkőzéses szarság! Helyette az NB2 lett a téma... Miért nem megyeszékhelyű nagyvárosok +3 fővárosi csapatból hoznák össze az NB1 et?? Ha már annyi állami lové van a bajnokságban, akkor 50-100 ezer lakosú nagyvárosok bajnoksága legyen NB1 - NB2-es elosztásban!! Ne legyen már az, hogy pl. Kisvárda milliárdosa 1000 szurkolóval nemzetközi kupában szerepeljen... Ha ennyi léje van és focit akarja támogatni adja a közösbe...
 • drecksau:
  2022-01-12 09:00:03
  " az utánpótlás-nevelés színvonalának, továbbá a magyar játékosok arányának jelentős növekedése "
  A büdös életben nem lesz több csapatos NB1, mint 12 ...
 • Legjobbfoci:
 • 2022-01-12 08:19:17
  Azért ez óriási, hogy korábban maga Csányi Sándor is azt nyilatkozta hogy nem jó ez a 12 csapatos lebonyolítási rendszer... Meg igazságtalan, hogy valaki többet játszik otthon, de mégse változtatnak... Rohadjak meg ha értem!!
 • Kukorica
  2022-01-12 07:43:00
  Most komolyan, ettől várják, hogy több magyar játékos legyen a csapatokban???
  Amikor a mezőny 2/3-a a kiesés ellen harcol, amikor az edzők nagy részét leváltják szezon közben, ki az a hülye, aki kockáztatni merne???
  Az NB2 gyakorlatilag megyei jogú városok bajnoksága, míg az NB1-ben kis túlzással falusi csapatok játszanak... Felcsút vagy éppen... Kisvárda, mint bajnok aspiráns (már ez is nevetséges) max. nézőszáma 1000-1500...
  Képzeljék el ezt a Diósgyőr, a Szombathely, Győr, Pécs, vagy a Szeged esetében...
 • loba:
  2022-01-12 07:41:36
  Ez egy jó döntés! Az nb1-et nem szabad növelni, az nb2-be meg tényleg sok a 20 csapat!
 • gyvitos77 (egyedül én vállalom föl a nevem, a többiek "inkognitóban" mondják el fölöttébb tanulságos véleményüket...):
 • 2022-01-12 12:42:38:
  Legjobbfoci, Kukorica, mattsakk, max. igazatok van, GRATULA!!! Épp az MLSZ-elnök nyilatkozta nemrég, idézem a november 14-i szeged1899.hu-honlapos írásunkat:
  "Csányi Sándor nem tartja jónak, hogy a nagyvárosok tradicionális csapatai, például a Győr, a Pécs, a Szeged, a Békéscsaba vagy éppen Miskolc és Szombathely nem az NB I-ben játszanak!!" Khmmm...Ennek ellenére a "Szeged-imádó" Loba szerint:
  "loba2022-01-12 07:41:36
  Ez egy jó döntés! Az nb1-et nem szabad növelni..."
  Hááát...kedves Loba, akkor 23 év után se várd Szegednek az NB1-et...kb. akkor jutunk a szlovén-bosnyák-muzulmán sportigazgatóval, Adem Kapicsékkal az első osztályba, mint amikor a nagymúltú Szolnoki MÁV került vissza...Nézd csak meg nyugodtan, a derék vasutasok hány évig is böjtöltek ezért (1948 - 2010 között)... S éltesd tovább a 12 csapatos "falusi enbé1-et", hurrá!!!

 

 

 • Mint fentebb is olvasható: kb. 1 elégedettre jut tíz elégedetlen vélemény a legfrissebb bajnoki átszervezéssel kapcsolatban. Ezek sajnálatos TÉNYEK.
 • De...minden rosszban van valami jó, így ezt is megtaláltuk a szegedi "kapicsos futballra" nézve...

 • Ha mindezek ellenére - az NB I létszámemelése nélkül is - önerőből feljut az Adem Kapics sportigazgató által több, mint tíz éve (el vagy meg)vezetett Szeged az első osztályba, úgy a Tisza-parti drukkerekkel együtt mi állítunk föl egy "Kapics-szobrot" Grosics Gyula, a "Fekete Párduc" mellé a Szent Gellért Fórumban...
 • Itt a pont és ámen.
 • Vitos György


Forrás: Fotók: szeged1899.hu ill. a szerző magánarchívumából
Készült: 2022.01.12.