Szeged 1899

esemény:

Merkantil Bank NB II 2021/22

időpont:

2022. 05. 22. vasárnap, 17:00

csapatok:

Nyíregyháza

x

Szeged

hátralévő idő:

Mit szeretnének drukkereink a Szeged-CSGA 9. NB II-es idénye alatt (2021-22) ?!

Tíz év után is maradjon még Adem Kapics és külföldi holdudvara!!
Helyezzék új alapokra a klub vezetését magyar sportigazgatóval!!
Szegedi és környékbeli kötődésű, egykori legendák kellenek!!:
email:
szeged1899@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2012. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu. Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!

2022 reményében...

2021.12.29.

Karácsony után, majd 2022 előtt pár nappal - az ünnepi jókívánságok mellett - független rajongói portálunk korábban egy fölöttébb megszívlelendő és a szegedi futballjövőnket sorsdöntően meghatározó javaslattal állt elő!

Természetesen az csak a kezdeti lépésünk volt és az idei, 2021-es, majd a következő, 2022-es esztendőben folyamatosan bizonyítottuk  ill. bizonyítani fogjuk, sőt, tényekkel, számokkal, dokumentumokkal alátámasztjuk az alábbi javaslatunk helyességét, életrevalóságát...

 

In medias res...
Ezúttal is vágjunk azonnal a közepébe...

Nézzük hát a lényeget, a TÉNYEKET!

A sportszerető magyar állam ill. szűkebb pátriánkban,
Kiss-Rigó László, Szeged-Csanád Egyházmegye püspöke jóvoltából van már végre csodálatos szegedi futball-stadionunk, amely egyben európai színvonalú rendezvényközpont is...

Kétségtelen tény, hogy országunk 3. legnagyobb városának, Szegednek igazi ékszerdoboza lett, még ha ezt a városi - kormánypárt-ellenes elöljárók... - oly nehezen és fölöttébb ódzkodva ismerik el, sőt, egyáltalán nem is propagálják...


Ők egyébként "leragadtak" az újonnan felépült, s ugyancsak létfontosságú városi uszoda illetve...

... a Felső Tisza-parti stadion, a legendás szentélyünk helyén (ez súlyos hiba volt, mert éppen ott kellett volna eredendően a világ legnépszerűbb sportágát, a futballt - felnőtt és akadémiai szinten is - tovább fejleszteni!! A szerk.
)...

http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=1438
)...nemrég felhúzott kézilabda-csarnok, a PICK Aréna folyamatos propagálásánál, de "minő fájdalom": a rendkívül súlyos anyagi forrásokat (több, mint 40 milliárd Ft-ot!!) ennél a két projektnél is a jobboldali és sportunk iránt elkötelezett magyar állam biztosította ill. biztosítja... Tetszik, nem tetszik, ez a tényszerű valóság!

Visszatérve a csodálatos szegedi futball-stadionra, s az ezt körülvevő miliőre...
...ami már sokkal kevésbé pozitív.

E sorok írója, a szegedi futball több, mint négy évtizede hű krónikása, fölvállalva névvel, IP-címmel is a felelősséget, egyértelműen kijelenthetem...

http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=1218

... Amíg nem lesz meg a "123. évében járó Szegedi Futball Háza (Terme)" a Szent Gellért Fórumban vagy egy erre a célra kijelölt másik helyen úgy, mint pl. Kispesten, az 1909-ben megalakított mai Bp. Honvédnál...

https://www.youtube.com/watch?v=XpY7fHRhdaA

....továbbá az ugyancsak 1899-től eredeztetett, ergo szintén 123 évükbe lépő Fradinál (de sorolhatnám a pozitív példákat napestig a teljes múltjukat csodálatosan megbecsülő ill. hatékonyan propagáló Debreceni VSC-től, Diósgyőri VTK-tól kezdve a Békéscsabán, a Fehérváron, a Pécsi MFC-n, a Győri ETO-n, a Szombathelyi Haladáson, az MTK-n, Újpesten át egészen a Vasasig...), nos, addig nem lesz itt, Szegeden újra NB I-es futball, nemhogy húsz, de még 30 év múlva sem!!

(Nem beszélve a szegedi ellenzéki városi elöljárók "krónikus fociutálatáról" vagy éppen a profifutball törvényszerűségeit alig ismerő, emocionális kötődéssel abszolút nem rendelkező "megélhetési foci-vezetőkről, külföldi - pl. szlovén-bosnyák-muzulmán - sportigazgatóról", mert utóbbiról pontosan ez a Tisza-parti drukkerek döntő többségének a markáns véleménye:
http://www.szeged1899.hu/poll_showall.php ..., A szerk.).

Kétségtelen tény, hogy...

...nem véletlenül állította egy ókori görög bölcs:

"Aki nem becsüli, értékeli a saját múltját,
az nem értheti meg a JELENT,
és nincsen, nem lehet komoly JÖVŐJE, jövőképe sem..."

Ugyanakkor a világ legnépszerűbb sportágára, a futballra vetítve igencsak helytálló az alábbi megállapítás...

"Az a labdarúgó-klub, amelyik nem vonatkoztatja magát a dicső elődökhöz, az teljességgel gyökértelen és súlytalan a jelenben!
Ezáltal pedig halott, úgymond életképtelen a még szebb jövőre nézve..."

Nemrég, 2021 őszén nyilatkozta az éppen 30 éve, 1991-ben  Szegeden is három meccsen (köztük a Szeged SC ellenin!!) föllépő, akkori szerb BEK (mai nevén BL)-győztes Crvena Zvezda regnáló elnöke:

"A futball-tradícióink ismerete, tisztelete
illetve annak  folyamatos propagálása
óriási MOTIVÁCIÓT adhat az újabb generációknak,
így - a hatékony szakmai munka mellett -
pontosan ez a még eredményesebb jövő záloga!"


Krónikási tisztelettel:
Vitos György

 

(Forrás: http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=965 )

 

Folyt. köv. 2022-ben - még erőteljesebben.

 

Itt a pont és ámen...


Forrás: Fotók: szeged1899.hu ill. a szerző magánarchívumából
Készült: 2021.12.29.