Szeged 1899

esemény:

Merkantil Bank NB II 2021/22

időpont:

2021. 10. 17. vasárnap, 17:00

csapatok:

Csákvár

x

Szeged

hátralévő idő:

Mit szeretnének drukkereink a Szeged-CSGA 9. NB II-es idénye alatt (2021-22) ?!

Tíz év után is maradjon még Adem Kapics és külföldi holdudvara!!
Helyezzék új alapokra a klub vezetését magyar sportigazgatóval!!
Szegedi és környékbeli kötődésű, egykori legendák kellenek!!:
email:
szeged1899@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2012. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu. Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!

Karácsony előtt: 121 éves múltunkkal formálni a szegedi futballjövőt!

2020.12.22.

Karácsony előtt két nappal - az ünnepi jókívánságok ill. ajándékozások mellett - független rajongói portálunk korábban egy fölöttébb megszívlelendő és a szegedi futballjövőnket sorsdöntően meghatározó javaslattal állt elő! Természetesen az csak a kezdeti lépésünk volt és az idei, 2020-as, majd a következő, 2021-es esztendőben folyamatosan bizonyítjuk ill. bizonyítani fogjuk, sőt, tényekkel, számokkal, dokumentumokkal alátámasztjuk az alábbi javaslatunk helyességét, életrevalóságát...


 

Ezúttal is vágjunk azonnal a közepébe...

Nézzük hát a lényeget, a TÉNYEKET!
A Püspök úr, Kiss-Rigó László ill. a futballszerető magyar állam révén van már végre csodálatos szegedi stadionunk, amely egyben európai színvonalú rendezvényközpont is. 

Kétségtelen tény, hogy országunk 3. legnagyobb városának, Szegednek igazi ékszerdoboza lett, még ha ezt a városi - kormánypárt-ellenes elöljárók... - oly nehezen ismerik el, sőt, egyáltalán nem is propagálják...

Ők egyébként "leragadtak" az újonnan megépülő, s ugyancsak létfontosságú városi uszoda ill. a Felső Tisza-parti stadion legendás focihelyén felhúzandó kézilabda-csarnok folyamatos propagálásánál, de "minő fájdalom": a rendkívül súlyos anyagi forrásokat ennél a két projektnél is a kormánypárti magyar állam biztosította ill. biztosítja... tetszik, nem tetszik, ez a tényszerű valóság!

Visszatérve a csodálatos szegedi futball-stadionra, s az ezt körülvevő milliőre, ami már sokkal kevésbé pozitív...

E sorok írója, a szegedi futball több, mint négy évtizede hű krónikása, fölvállalva névvel, IP-címmel is a felelősséget, egyértelműen kijelenthetem!

Amíg nem lesz meg a "121. évében járó Szegedi Futball Háza (Terme)" a Szent Gellért Fórumban vagy egy erre a célra kijelölt másik helyen úgy, mint pl. Kispesten, az 1909-ben megalakított mai Bp. Honvédnál...

https://www.youtube.com/watch?v=XpY7fHRhdaA

....továbbá az ugyancsak 1899-től eredeztetett, ergo szintén 121 éves Fradinál (de sorolhatnám a példákat napestig a teljes múltjukat csodálatosan megbecsülő ill. hatékonyan propagáló Debreceni VSC-től, Diósgyőri VTK-tól kezdve a Békéscsabán, a Fehérváron, a Pécsi MFC-n, a Győri ETO-n, az MTK-n, Újpesten át egészen a Vasasig...), nos, addig nem lesz itt, Szegeden újra NB I-es futball, nemhogy húsz, de még 30 év múlva sem!!

(Nem beszélve a szegedi ellenzéki városi elöljárók "krónikus fociutálatáról" vagy éppen a profifutball törvényszerűségeit nem ismerő, emocionális kötődéssel abszolút nem rendelkező "megélhetési vezetőkről, külföldi - szlovén-bosnyák-muzulmán - szakmai igazgatókról"..., A szerk.).  Ugyanis...

...Nem véletlenül állította egy ókori görög bölcs:

"Aki nem becsüli, értékeli a saját múltját,
az nem értheti meg a JELENT,
és nincsen, nem lehet komoly JÖVŐJE, jövőképe sem..."

Ugyanakkor a világ legnépszerűbb sportágára, a futballra vetítve igencsak helytálló az alábbi megállapítás...

"Az a labdarúgó-klub, amelyik nem vonatkoztatja magát a dicső elődökhöz, az teljességgel gyökértelen és súlytalan a jelenben!
Ezáltal pedig halott, úgymond életképtelen a még szebb, eredményesebb jövőre nézve..."

Krónikási tisztelettel:
Vitos György

(Forrás: http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=965 )

Folyt. köv. 2021-ben - még erőteljesebben!!Készült: 2020.12.22.