Szeged 1899

esemény:

Merkantil Bank NB II 2022/23

időpont:

2023. 02. 12. vasárnap, 15:00

csapatok:

Szeged

x

Szombathelyi Haladás

hátralévő idő:

Mit szeretnének drukkereink a Szeged-CsGA 10. NB II-es idényében (2022 - 23) ?!

11 év után is maradjon még Adem Kapics és külföldi holdudvara!!
Helyezzék új alapokra a klub vezetését magyar sportigazgatóval!!
Szegedi és környékbeli kötődésű, egykori legendák kellenek!!:
email:
szeged1899@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2012. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu. Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!

Ötcsillagos hotelben a Szeged 2011!

2016.01.04.

Az ígéretes törökországi felkészülésről még Klausz László (lenti fotónkon  jobbról a szerző mellett) nyilatkozott portálunknak az őszi szezon befejezését követően. Amint azt elmondta, luxus környezetben, remek ellenfelek ellen készülhetnek a tavaszi, sorsdöntőnek ígérkező NB II-es küzdelmekre. Az álmok azóta valóra váltak, legalábbis ami a külföldi edzőtáborozást illeti...Íme emlékeztetőként az akkori interjúnk idevágó részlete:

"– Mikor kezdik a felkészülést és mi az alapvető elvárás a csapattal? - tettem fel  decemberben az utolsó kérdést, mire a Szeged 2011 nyáron kinevezett vezetőedzője egészséges önbizalommal így válaszolt:

– Január 4-én kezdjük a felkészülést a tavaszi szezonra. Addig is mindenki személyre szabva, napra lebontva megkapta, mit kell tennie a szünet alatt. Arra most valószínűleg nem lesz szükség, hogy napi három edzést tartsunk, mert van egy jó, féléves alapunk, de nagyon komoly munkára készülünk. Örömteli tény az is, hogy január 17-től január 27-ig 10 napra elutazunk Törökországba. Antalya mellett kitűnő körülmények között, remek ellenfelek ellen készülhetünk a 2016-os bajnoki meccsekre, majd azután már idehaza szerda-szombat ritmusban játsszuk le a tesztmérkőzéseinket. Ami a személyes ambícióimat illeti, furcsán hangzik, mert nem is elvárás, de ennek a csapatnak végig a feljutásért kell harcolnia! Ha megpróbálunk minden meccset megnyerni, miért ne a legmagasabb célt tűzzük ki magunk elé a bajnokság egészét illetően is? - zárta akkor az interjúnkat az egykori válogatott és szerénysége miatt is fölöttébb szimpatikus sportember.

 

Január 4-én, hétfő reggel aztán tényleg megkezdte a felkészülést a február 20-án folytatódó NB II-es sorozatra a Szeged 2011-Grosics Akadémia labdarúgócsapata...

Amint az a részletes tájékoztatón kiderült, a kék-fekete gárda az előzetes terveknek megfelelően január 17-én, vasárnap tíznapos törökországi edzőtáborba utazik.

Pontosan oda, ahová a sorrendben 29. bajnoki címére hajtó Ferencváros, valamint az MTK, a Paks, a Békéscsaba, sőt, még az NB II-es Soroksár és a Siófok futballcsapata is!!

Mindannyian a törökországi Antalya melletti Belekbe tartanak!

Ugyanakkor az NB II-es  4. helyezett  Szeged 2011 hivatalosan is elkezdte felkészülését a február 20-án folytatódó bajnokságra. Az érkezők 9 órától folyamatos orvosi vizsgálaton, méréseken vettek részt a gyulai Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémián, majd délután már edzések is szerepeltek a programban. A hét további napjain napi két edzést tartanak, egyelőre még tesztmeccsek nélkül.

S akkor nézzük részleteiben a 10 naposra tervezett törökországi programot: január 17-én, vasárnap este 18.55-kor az ausztriai Schwechatról indul majd az a repülő, amelyről Antalyában szállnak le, és onnan utaznak át a szomszédos Belekbe, az Arcadia Golf & Sport Resort Hotelbe (címlapfotónkon!).

A tíz napban a tréningek mellett szerepel négy edzőmeccs is: január 19-én az európai kupákban gyakran megforduló kazah FC Irtis Pavlodárral, majd 22-én, 23-án és 25-én további remek ellenfelekkel tesztel a csapat. A visszaérkezés január 27-én, szerdán lesz.

A 38 fős keretben az NB II-ben és a Csongrád megyei I. osztályban szerepelt játékosok mellett fiatal akadémisták is helyet kapnak, például a 18 éves szegedi Zádori Krisztián, aki profi szerződéssel már a „nagyokkal" kezdi meg a felkészülést. A 30 játékos és Klausz László mellett Adem Kapic sportigazgató, Popovics Pál, Bekim Kapic, Kujundzsics Zoltán edzők, Ivány Tamás technikai vezető és két gyúró tartozik majd a kerethez. Ami biztos: január 7-éig le kell adni az utaslistát, így addig a csapathoz érkezők, illetve távozók névsora is körvonalazódhat.

Végezetül néhány érdekesség az ottani csodálatos környezetről, a várható körülményekről...
A Szeged 2011-Grosics Akadémia labdarúgócsapata a török Riviérán Antalyától bő negyven kilométerre fekvő, a kelet-és nyugat-európai klubok által is kedvelt üdülőhelyen, Belekben tölti majd el a tíz napot.
A török–orosz politikai válság miatt  az oroszok Putyin embargós utasítására ezúttal  bojkottálják  a helyet, ugyanakkor a magyar csapatok mindezek ellenére is szívesen választják felkészülési helyszínnek Beleket. Ilyen például az  élvonalbeli MTK Budapest, amely január második felében érkezik majd ugyanoda, ahová a Szeged 2011 együttese.
A fotónkon látható Arcadia Golf & Sport Resort ötcsillagos hotel, amely közvetlenül a tengerparton fekszik, és külön bejáratú saját futballpályával rendelkezik, azaz Klausz László tanítványainak utazniuk sem kell a kimerítő edzések helyszínére. A "svédasztalról" egyszerűen csak átsétálnak vagy kocognak a tengerparti pályára...
Már hallom is egy-egy vehemensebb szurkoló epés megjegyzését: - Lesz mit "meghálálniuk" a tavaszi szezonban!
Úgy legyen, s addig mi majd fagyoskodunk idehaza - helyettük is...
Vitos György


Készült: 2016.01.04.