Szeged 1899

esemény:

Merkantil Bank NB II 2023/24

időpont:

2023. 09. 24. vasárnap, 17:00

csapatok:

Szeged

x

Nyíregyháza

hátralévő idő:

Mit szeretnének drukkereink a Szeged-CsGA 13. bajnoki idényében (2023 - 24) ?!

12 év után is maradjon még Adem Kapics és külföldi holdudvara!!
Helyezzék új alapokra a klub vezetését magyar sportigazgatóval!!
Szegedi és környékbeli kötődésű, egykori legendák kellenek!!:
email:
szeged1899@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2012. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu. Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!

A három Szeged-Grosics Akadémiás up-aranyat (U17, U14, U15) követően az előbbi kettőre még létfontosságú osztályozók vártak az NB I-be ill. NB II-be jutást illetően! Az U17-esek (novemberi fotónkon, amikor még együtt volt a TELJES csapat...) ugyan nem kis bravúrral az előselejtezőben még kiverték a 8 ukránnal fölálló Kisvárdát (4-1, 2-3), ám a sokkal szervezettebb és "hosszabb kispadú" Vác már megálljt parancsolt nekik (1-1, 0-1). A Dürgő Péter által remekül irányítottU14-esek még ennél is balszerencsésebbek voltak, mivel az NB I-es osztályozón csupán idegenben lőtt góllal jutott tovább ellenük a jó erőkből álló Balmazújváros (1-1, 0-0)... 

FÁJDALMAS  SZEGEDI  U17-ES  BÚCSÚ...
SZINTE HIHETETLEN, DE A LEGELSŐ PERCBEN KAPOTT GÓLLAL, A  TŰZŐ NAPON, 40 FOKOS KÁNIKULÁBAN...

Talán az Adem Kapic - Halász László duónak nem kellett volna többször megfenyegetnie (az apja tényeken alapuló kritikus írásai miatt...) a 2002-es korosztályunk addigi csékáját és legfanatikusabb emberét, a püspöki
klubban - Gergő bátyjához hasonlóan - éppen öt évet hűséggel lehúzó ifjabb Vitos Györgyöt, aki főként emiatt undorodott meg - 2019 elején - ettől a "kapicsi milliőtől"...

 

 

 

AZ NB I-RE HAJTÓ U14-NEK SEM SIKERÜLT...

Balmazújvárosban, a népszerű Kamilla Gyógyfürdő melletti pályán nem sikerült betalálniuk a Délkeleti csoportban a gyulai Grosics Akadémiát is megelőző szegedi srácoknak - sőt, a párharc második felvonása nem is hozott gólt, így a Balmaz számára az idegenben szerzett egyetlen találat továbbjutást jelentett...

Balmaz FC-Olasz FS - Szeged-Grosics Akadémia 0-0
U14-es osztályozó, 2. mérkőzés. Balmazújváros, vezette: Erdélyi Bence (Szabó József, Szilágyi Zsolt).

Szeged-GA: Kőrösi - Murár, Kovács P., Szalai, Horváth Z., Lippai G. (Savanya), Jójárt (Karácsonyi), Bácsi (Kószó), Arany (Sahin-Tóth), Mikó, Gál. Edző: Dürgő Péter.

A párharc végeredménye: 1-1, idegenben lőtt góllal továbbjutó a Balmazújváros...

Ezek után mit lehet tenni?! Nyugodt szívvel követni a remek pedagógiai érzékkel megáldott tréner, Beszédes Sándor (Szeged legutóbbi NB I-es csapatának, az 1999-2000. évi SZLC pályaedzője is volt!) szakmai instrukcióit:

-Nem kell emiatt szégyenkezni, egy kis szerencsével sikerülhetett volna...Itt az Új idény és az állandó bizonyítási lehetőség!! Most pihi, de hamarosan a munka, munka és csak a munka hozza meg a sikert, az örömöt!!! Ezután már - akár a szerencse is mellénk állhat... Hajrá Szeged!

Egyetértünk.

Vitos GyörgyKészült: 2019.06.15.

Tovább olvasom

A szegedi U17-esek (csapatfotónk az őszi idényzárón készült) óriási szívvel és lélekkel játszva szombat délelőtt a leamortizált Felső Tisza-parti stadion műfüvesén - végig zuhogó esőben - roppant fontos rangadón diadalmaskodtak az addig listavezető SZEOL SC(Tisza Volán) ellen! Négy hete az Orosháza elleni derbit 8-0-ra nyerték, így ha nem betliznek a június 2-i orosházi visszavágón, máris készülhetnek a nyári NB II-es osztályozókra...De van még itt egy kis gond Adem Kapics és holdudvarával. Öntsünk már végre tiszta vizet abba a bizonyos pohárba...

Mivel a független szurkolói portálunkat, annak munkatársait mélységesen utáló Adem Kapics sportigazgató letiltotta a Vitos-család tagjait a "hivatalos honlapjukról"...Khmmm...


 

...Sajnálatosan MÉG EZT AZ OTTANI HOZZÁSZÓLÁSOMAT IS LEVETETTE MODERÁTORAIVAL - PARANCSSZÓRA...
ÍME AZ "ELTÜNTETETT ANYAGOM":

Citátum a "hivatalos honlap"  U17-es cikkéből:
"A csapatból a tél folyamán távozott...Vitos György"...
Súlyos tévedés! A kisebbik fiam nem ment el másik csapathoz - holott ezt több klub is szerette volna az átigazolási ciklusban. Továbbra is a Szeged-Grosics Akadémia tagja!

Csakúgy, mint a bátyja, Gergő, a püspöki klub 2012 - 2017 közti abszolút gólkirálya, a Gyuri is kereken öt évet húzott le becsülettel a korábbi Szeged 2011 up-korosztályaiban...
S hogy akkor az őszi 15 bajnoki meccse után (ahol végig a kezdőcsapat tagja volt a korábbi cséká) miért nem fog játszani - jelen állás szerint - a tavaszi 12 meccsükön?!
Több, megdöbbentő oka is van ennek! Az U17-es bajnokság végén - mintegy okulásként mások számára - egytől egyig nyilvánosságra hozzuk a www.szeged1899.hu független szurkolói portálunkon!
De most, szezon közben - a bajnoki címre törő U17-es csapat, a fiatalok érdekeire való tekintettel - még nem...
S nyáron a legfőbb okok részletes taglalásánál Adem Kapics szakmai igazgató "holdudvarának" burkolt és nyílt fenyegetéseitől kezdve az up-korosztályok edzőinek nevelési morálján át a csapat ill. a "szeolos Tisza Volán" néhány vezéregyéniségének csoportosan elkövetett, ám minősíthetetlen viselkedéséig...sajnos, lesz mit taglalnunk bőven...
Krónikási üdvözlettel:
Vitos György

Fölöttébb érdekes, hogy Dávid Szaniszla hozzászólása -egyedüliként - még ott virít az U17-es cikk alatt:

Szaniszla Dávid
"Ez nagyon szép eredmény. Továbbra is minden jót kívánok az U17-es fiataloknak!"
De a másik ezzel kapcsolatos hozzászólását már levették, egyszerűen "eltüntették" a hivatalos honlap Adem Kapicsék által fizetett moderátorai... Micsoda "véletlenek"!
Íme Dávid Szaniszla "elsummantott hozzászólása" - a jogos kérdéseivel együtt:

"A Facebookon olvasom a szegedi krónikásunk helyreigazító cikkét a kisebbik fiával kapcsolatban, ám Önök innét ezt levették...Vajon miért?! Talán nem tetszik, hogy a szegedi krónikásunk időről időre a teljes igazságot is leírja független szurkolói honlapján (http://www.szeged1899.hu ) nekünk, a hat éve a csapatunktól elszakított drukkereknek?! "

Mit lehet a fentiekhez hozzátenni?! Silány értékű az a "hivatalos honlap", ahol a moderátorok kizárólag Adem Kapics és holdudvarának kénye-kedve szerint dolgozhatnak...

Ettől függetlenül (vagy éppen ezért!) szurkoljunk tovább az U17-es Szeged-Grosics Akadémia csapatának bajnoki címéért, melynek alapjait 2016 nyarán - még az ottani gyulai nyári edzőtáborozásuktól kezdődően - Majó Ádám (lenti csapatfotónkon az álló sorban balról az első) ill. Kiss Balázs rakta le a 2002-es, 2003-as korosztályú játékosaival!

 

Az első szezonjában Majó Ádám 2002-es korosztályú U15-ösei a "fényévekkel nagyobb támogatottságú" és az egykori Fradi-válogatott Takács László vezette gyulai Grosics Akadémia legjobbjait verték oda-vissza kétszer is (2016 nyarán, a gyulai Grosics Akadémián 0-3-ról 4-3-ra, majd 2017 márciusában Dorozsmán 0-2-ről 3-2-re!!) és szereztek először bajnoki bronzérmet!

Majd a következő idényben, immár az U17-esek közt az egy évvel idősebb, túlnyomórészt 2001-esekből álló SZEOL/Tisza Volán mögött végeztek ezüstérmes helyen Majó Ádám tanítványai!

Ezáltal a fokozatosságot tekintve az igazi kiugrás az idei évadban jött el...

A szegedi U17-eseket - ezúttal már Majó Ádám, aki a szegedi up-alközpont egyik vezetője lett, majd a leváltott Jenei Péter helyett - a Patrascu János-Hadár Attila edződuó irányíthatja a püspöki klub történetének legelső bajnoki címéig!!

S ha már lúd, legyen kövér: megspékelve mindezt Vágó Mihályék-Szilágyi Zsolték (U15-ös) ill. Dürgő Péterék (U14-es) NB II-ben kiharcolandó szegedi aranyérmeivel!!

Vitos György


Készült: 2019.04.27.

Tovább olvasom

A Szeged-Grosics Akadémia négy legidősebb kiemelt korosztálya közül három "ízig-vérig szegedi csapat" is bajnokesélyeshez méltó módon zárta az őszi idény küzdelmeit! A legnagyobb arányú diadalt a Szeged-GA U17-esei aratták, hiszen a "Szeol-verő" Hódmezővásárhely elleni rangadón - a vásárhelyi 7-1-et követően - ezúttal a dorozsmai metsző hidegben nyertek 8-0-ás félidő után 12-1 arányban! Az alábbi kiváló csapatfotó közvetlenül a lefújás után készült róluk...


U14:

Orosháza - Szeged-Grosics Akadémia 2-3 (0-3)

Ezzel Dürgő Péterék (fotónkon) óriásit léptek az NB II-es bajnoki aranyérem ill. az élvonalbeli osztályozók felé!!A részletek itt olvashatók:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/6/19314/15/1382722.html

 

U15:

Orosháza - Szeged-Grosics Akadémia 0-9 (0-1)

Bizony, nem tűnik túlzásnak, de a szegedi U15-ösök kiváló együttesének akár fél szezont követően is ki lehetne osztani a jól megérdemelt NB II-es aranyérmeket...

S hogy továbbra sem vesznek vissza a tempóból, arra leginkább Vágó Mihály (korábbi fotónkon) és edzőtársainak szakmai elhivatottsága a legfőbb garancia!!


A részletek itt olvashatók:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/6/19316/15/1384043.html

 

U17:

Szeged-Grosics Akadémia - Hódmezővásárhely 12-1 (8-0)

Mivel Adem Kapics sportigazgató elég primitív és a szülőket -szurkolóinkat leginkább sújtó módon eltiltotta utánpótlás edzőinket a független rajongói portálunknak adott nyilatkozatoktól, így megintcsak a jól bevált módon, az ellenfelek sportszerű trénereitől kértük a meccs előtti és utáni szakvéleményeket...

A "Szeol-verő" vásárhelyi U17-esek szimpatikus vezetőedzője, Dezső Ferenc azonnal rátért a lényegre:

- Meggyőződésem, hogy a Délkeleti csoport jelenlegi legjobb képességű csapata a Szeged-Grosics Akadémia szegedi szekciója! Jobbnak tartom őket a szeol-volánosoknál és az orosháziaknál is! Persze, tudom, becsúszott már egy-egy zakó tőlük, de nem most kell vezetni a tabellát, hanem a végén - kacsintott rám sokatmondóan a dorozsmai Szeged-Vásárhely rangadó előtt.

A meccset követően - szinte teljesen átfagyva... - már nem volt ilyen jókedvű, de rendkívül sportszerűen jelentette ki az U19-eseik népszerű mestere, Vinnai István előtt:

- Gratulálok a szegedi U17-eseknek, egy sokkal jobb és képzettebb csapattól kaptunk ki megérdemelten ilyen arányban is...

A részletek itt olvashatók:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/6/19317/15/1385025.html

A színvonalas rangadóról egyébként ismét Ságiné Nyári Edit remek fotóiból szemezgethettünk:

 


U19:

Szeged-Grosics Akadémia - Hódmezővásárhely 2-4 (0-1)

S ha már Vinnai István, a vendég U19-esek mestere szóba került Dezső Ferenc U17-es nyilatkozatánál... Vinnai - akit sokan tiszteletből a "vásárhelyi Szalai Dzsínó Istvánnak" neveznek - abszolút nem rejtette véka alá az utóbbi 20(!!) évben mély gödörbe került szegedi futballról alkotott öszinte véleményét:

- Sajnos, azt kell mondjam, az itteni óriási széthúzás "vitte le a magyar futballtérképről" a patinás múltú szegedi labdarúgást, ahol Halkó Páléktól kezdve Adem Kapicsig bezárólag igazi "megélhetési sportvezetők" ügyködnek évek óta, az eredményeket, helyesebben eredménytelenséget pedig jól láthatják-érzékelhetik a drukkerek... Nálunk, Vásárhelyen sem sokkal jobb a helyzet, de legalább sokadmagammal egy klubot, a HFC-t szolgáljuk felnőtt és utánpótlás-szinten egyaránt - zárta kendőzetlen nyilatkozatát Vinnai István.

Majd az U19-es délkeleti rangadót elég meggyőzően nyerték meg úgy, hogy már 4-1-re is vezettek. Így hát nekik ugyancsak jár a gratuláció, nem csupán a szegedi bajnokesélyes együtteseknek (U14, U15, U17)!

A részletek itt olvashatók:

https://adatbank.mlsz.hu/match/49/6/19318/15/1385115.html

Végezetül még egy megdöbbentő kuriózum...

Az U17-es Szeged GA- Vásárhely összecsapással közel egyidőben játszott SZEOL/Tisza Volán-Orosháza rangadón (a hazaiak a 90. percben 11-esből egyenlítettek 2-2-re, így mindkét csapat értékes két-két pontot veszített...) óriási tömegverekedés támadt a szeolos kontra szeolos ill. szeolos kontra orosházi nézők között! A sokakat megbotránkoztató eseményekről külön cikkben számolunk majd be, miután egytől egyig meghallgattuk a szégyenteljes ügy helyszínen tartózkodó szereplőit is...

Vitos György


Forrás: Fotók: Ságiné Nyári Edit és a szerző magánarchívumából
Készült: 2018.12.01.

Tovább olvasom

Összes oldal: 53db, aktuális: 1.
1 | 2 | 3 | Következő | Utolsó