Szeged 1899

esemény:

Merkantil Bank NB II 2022/23

időpont:

2022. 12. 11. vasárnap, 18:00

csapatok:

Szeged

x

MTK

hátralévő idő:

Mit szeretnének drukkereink a Szeged-CsGA 10. NB II-es idényében (2022 - 23) ?!

11 év után is maradjon még Adem Kapics és külföldi holdudvara!!
Helyezzék új alapokra a klub vezetését magyar sportigazgatóval!!
Szegedi és környékbeli kötődésű, egykori legendák kellenek!!:
email:
szeged1899@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2012. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu. Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!

Az első rész ide kattintva olvasható: http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=1964

Következzenek hát újra egy sokat látott és tapasztalt "Ultra-vezér", Higyisán Zsolt (címlap-fotónkon a szerző két legújabb szegedi futball-könyvével)  kőkemény meglátásai - a jobbítás érdekében...


 

- Sajnos, az előző részben ezért is mondtam, hogy a magamfajta emberek - kezdte ezúttal is ellentmondást nem tűrő hangon Higyisán Zsolt -, a fanatikus drukkerek lassan már belefásulnak abba, hogy itt mindig csak ígérgetés és olyan álmok hajhászása van, amit soha nem teljesítenek, szinte mindegy, hogy ki a klubvezető, sportigazgató (khmmm...), ki az edző és ki a játékos a csapatban?! Ez megy évtizedek óta...

Mély levegőt vett, és kőkeményen tovább folytatta:

- Ilyen sokszor szerintem nem lett átverve egyik focicsapat szurkolótábora sem az egész országban, mint a szegedi ! Már több beszélgetésünkben említést tettél Gyuri - s nézett rám jelentőség teljesen - egy szigorúan bizalmas, régi játékosokból és német befektetőkből álló történetről... Ne haragudjatok, de én ebben sem tudok már hinni... köszönhető ez az elmúlt 25-30 gyötrelmes focis-évünknek !!!

Majd Higyisán Zsolt így folytatta a mai ultrák védelmében, sőt, konkrétan a Szegedi Ultrákkal kapcsolatban.... :

- De tényleg, most mi baj van azzal, hogy nem vállalták föl, amit néhányuk kiabált a Hungária körúton??? Kérdem én: korábban és ember-emlékezet óta a foci lelátói része nem arról szólt, hogy az ember kiment a meccsekre, szidta az ellenfelet, a bíró anyját meg még sok mindenki mást, esetleg a rendszert is ???? Na, és manapság ezt a akarják az "okosok" családi programmá változtatni ???? Ez már nálunk is évszázados hagyomány, nem fog menni...

Még mosolyogva ezt is hozzátette:

- A " nagyon fejlett nyugatról" meg - helyhiány miatt... - csak annyit: nézzétek meg, mit csináltak legutóbb a fanatikus kölni szurkolók ezrei Nizzában??? S ez csupán egyetlen friss példa azokból, amiket itt is föl tudnék sorolni százával a világ és Európa minden focis szegletéből....Mindezek ellenére mély tisztelettel maradok ÖRÖKKÉ KÉK - FEKETE !!! - zárta töretlenül Higyisán Zsolt, a szegedi Ultrák több évtizede ismert és elismert vezéregyénisége.

ÖRÖKRE KÉK-FEKETE?!  Rajongói portálunk evvel a lélekbe markoló csodálatos dallal tiszteleg Higyisán Zsolt szegedi futballról alkotott nézetei előtt.... FOREVER WITH YOU, vagyis örökké Veled:

Majd az egyik legkényesebb, legkeményebb témát is kendőzetlenül érintette... Ilyenekért az "officiál portál kapicsos írói életfogytiglant kapnának", ha leközölnék...- Név nélkül többen azt várják el, hogy a szegedi ultra csoport csináljon valamit a vezetőség ellen... Kérdem én, hogyan és miként ?

- Minimum úgy, ahogy 2011-2013 közt tettétek - vetem közbe - Állandó transzparensekkel és előre bejelentett, jól megszervezett, sportszerű tüntetésekkel:

http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=1778

De Higyisán Zsolt tovább védte őket:

- Ezek a srácok pénzt, időt nem spórolva járnak még idegenbe is meccsekre pontosan úgy, ahogy azt tettük mi is hajdanán, de szerintetek mennyivel lesz rosszabb a klubnak, ha mondjuk hétről hétre 100 - 150 emberrel kevesebb ül majd a lelátón, ezzel tiltakozva Adem Kapicsék - egyébként tényleg kártevő - politikája ellen ??? Abszolút nem fog érdekelni ez senkit sem, mert lesz tv-közvetítési jogdíj, lesz ilyen meg olyan más címszó alatti bevételük !!! Igaz, most "hazabeszélek", de én ezért nem bántanám ezeket a srácokat, mert ők csak egyet akarnak: meccsekre járni !!!

Ezután kissé elmereng, majd így folytatja:

- A régebbi időkben sokkal durvább dolgokat csináltunk meg, mint most ők... De amit akkor, az esetleges rendőri intézkedésnél egy legyintéssel elintéztek, az most súlyos börtön éveket vonhat maga után, hála a "nyugati majmolásnak", Csányi Sándoréknak és ezáltal egy kicsit országunk vezetésének is... Az számomra teljesen nevetséges hogy egy-egy petárdáért az MLSZ milliós büntetéseket intéz a klubok felé és ezeket a srácokat tiltja ki a klubbal együtt több meccsre vagy évekre a stadionból !!! Na, erre értettem, hogy a mai ultrák a hősök (és nem mi, régiek...), akik mostanában a kamerák kereszttüzében is úgy bírják buzdítani csapatukat, hogy állandóan attól kell rettegniük: ha egy csúnya szó elhagyja a szájukat vagy netán eldobnak egy petárdát, azt a kamera rögzíti, ezáltal egy életre megpecsételődhet a sorsuk, akár a munkahelyükbe is kerülhet, hogy hétvégén meccsen voltak...- érvelt megértően és tiszta szívvel Higyisán Zsolt.

Zárásként pedig....

- Utolsó kérdéseim Feléd...Mik lennének a fenti hatásokra a szurkolói feladatok és....(mély levegőt véve neki szögezem a LÉNYEGET) ...hogyan látod a 2024-ben már 125 éves (!!) jubileumát ünneplő szegedi futball helyzetét?!

S azonnal hozzáteszem nem kis éllel:

- Különösen az immár 23 (!!) éve szüntelenül várt újabb - sorrendben az 52.-ik!! - NB I-es szereplésünket tekintve ?!

De ezek után a népszerű "Higyinek" már a szeme se rebben és kapásból válaszol:

- Ha Kapicsékat sikerülne végre leváltani, s igazi, emocionális kötődésű szakemberrel pótolni, akkor rövid időn belül meglenne Szegeden újra az első osztály a világ legnépszerűbb sportágában - óriási szurkolói támogatással !! Hisz minden anyagi és infrastrukturális feltétel adva van - a szakmain kívül... Ellenkező esetben majd térjünk vissza rá... úgy cirka 20-25 év múlva - válaszolta humorosan, de mint tudjuk, minden viccnek a fele komoly, így nem árt tudomásul venni.

- Köszönjük Zsolti az értékes meglátásaidat rajongói portálunk Olvasói ill. az éppen 5.000 Facebook-ismerősöm nevében is!!

Egyet viszont jómagam azonnal megígérhetek: a kétrészes Higyisán-interjúnk már hétfőn a Klub-tulajdonos, Kiss-Rigó László ill. Nógrádi Tibor, megyei fociigazgató asztalán lesz!!
Ha csak addig el nem olvasták ezeket is, korábbi jó szokásaikhoz híven...

Népszerű szurkolói rovatunkban szeretettel várjuk az ő személyes reakciójukat, állásfoglalásukat is...
Vitos György
(Folytatjuk!!)


UTÓIRAT:

HÁÁÁÁT....AKKOR "ÉLJÜK TÚL KAPICSÉKAT" MI IS, A FANATIKUS TISZA-PARTI SZURKOLÓTÁBORRAL EGYÜTT!!!

JELSZAVUNK: TÚLÉLNI, AZAZ "ALIVE":

 


Forrás: Fotók: szeged365.hu, szeged1899.hu ill. a szerző magánarchívumából
Készült: 2022.10.10.

Tovább olvasom

 

Ács Otiék, figyelem: A Szegedi Ultrák egyik leghíresebb vezére, Higyisán Zsolt is átvette a legutóbbi két szegedi futballkönyvemet (fotónkon)...
Hajrá Szeged!!!
( de a több, mint 11 éve itt élősködő Kapics-família nélkül...)
A szurkolói honlapunk szavazásánál is közel félezer drukker ezt óhajtja, tisztelt klub-tulajdonos Püspök úr ill. Nógrádi Tibi, megyei fociigazgató...
http://www.szeged1899.hu/poll_showall.php


 


Forrás: Forrás: Higyisán Zsolt-fotók
Készült: 2022.09.28.

Tovább olvasom

 

Szívből gratulálhatunk a Szegednek az MK-továbbjutásért, a bravúros diósgyőri helytállásért !!
A Szegedi Ultrák viszont - 2011 - 2012 és 2013 után újra föllázadtak a Szegeden immár 11 (!!!) év óta élősködő Adem Kapics "szegedi sportigazgató" és egyre bővülő pereputtya ellen...


A 2011-2013 közti állandó transzparensek után...

...ezúttal a DVTK elleni kupameccs előtt jelent meg a legújabb üzenetük!

Íme a Szeged Ultras Facebook-oldalán olvasható rövid, de annál velősebb közleményük:


 

Mindezek kapcsán rajongói portálunk az alábbi nyílt levelet tette közzé:


Tisztelt Püspök úr ill. Klub-tulajdonos!

Ideje volna felülvizsgálni az Adem Kapics sportigazgatóba vetett bizalmát, ami eddig töretlen volt immár 2011 óta...

A tények viszont azt jelzik: nem történt előrelépés Kapicsék regnálása alatt a hosszú idő óta számtalanszor beígért NB I-es szereplést illetően!

A fanatikus szegedi drukkerek ezrei várnak már erre nem kevesebb, mint 23 (!!) esztendeje szüntelen...

Az eredmény (a "kapicsos eredménytelenség"...) pedig?!

Ötévente osztályváltás, no, nem az NB I ill. NB II között, ennél sokkal, de sokkal szégyenteljesebb!!


Adem Kapics 2013-ban, majd 2018-ban is az NB III-ba züllesztette Szeged első számú labdarúgó-csapatát... S mindemellett esze ágában sem volt lemondani (a busás, 11 idény alatt "összeherdált", több száz milliós fizetések miatt a "Kapics-família" kiválóan érzi magát a Tisza-parti városban..., A szerk.), ehelyett viszont a drága és állami pénzeken vett edzők tucatjait küldte el vagy tette "lapátra".

Sajnálatos, de ezek mind TÉNY-ADATOK...

S a legfanatikusabb drukkerek ezúttal is molínón üzentek, amit nem vihettek be a stadionba...

Ha így haladunk tovább, előbb-utóbb már csak pár százan fogják nézni a szegedi meccseket. Mint a "gyulai siralomházban" 2013 júniusától, hat és fél éven keresztül, anno...


Tisztelt Püspök Úr!

Végezetül, de nem utolsósorban még egy roppant fontos gondolat Önnek ill. a "focis vezetői" számára!

Hiába van gyönyörű szép stadionunk és anyagilag biztos jelenünk ill. küzdhetünk a még fényesebb jövőnkért, de...

...NEM FELEDHETJÜK, hogy KIK VAGYUNK és

HONNÉT JÖTTÜNK?!

Az 1899-től eredeztetett szegedi futball-tradícióinkat ill. fanatikus drukkereinket BŰN lenne MEGTAGADNUNK, Tisztelt Püspök úr, valamint Nógrádi Tibor megyei igazgató és itt élősködő "Kapic-família"...

Ha ezekből a jelekből sem értenek, előbb-utóbb teljesen magukra maradnak a sokmilliárdos "csili-vili" stadionjukban. Holott korábban Szegeden még ilyen nézőszámokról írhattunk:

http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=1530

Itt a pont...és újra, sokadszor is Ámen...

Vitos György


Forrás: Forrás: Szeged Ultras
Készült: 2022.09.18.

Tovább olvasom

Összes oldal: 14db, aktuális: 1.
1 | 2 | 3 | Következő | Utolsó