Szeged 1899

esemény:

Merkantil Bank NB II 2021/22

időpont:

2021. 10. 17. vasárnap, 17:00

csapatok:

Csákvár

x

Szeged

hátralévő idő:

Mit szeretnének drukkereink a Szeged-CSGA 9. NB II-es idénye alatt (2021-22) ?!

Tíz év után is maradjon még Adem Kapics és külföldi holdudvara!!
Helyezzék új alapokra a klub vezetését magyar sportigazgatóval!!
Szegedi és környékbeli kötődésű, egykori legendák kellenek!!:
email:
szeged1899@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2012. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu. Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!

MK-sorsolás: Újra NB I-es csapat jön Szegedre!

2021.09.20.

Vasárnap este az M4 Sport élőben közvetítette a 82. MOL Magyar kupa következő fordulójának sorsolását, ahol Szeged két legjobb csapata volt érdekelt az - angol mintára, kiemelés nélküli - 16 párharc kialakításánál! A már biztos Amatőr kupa-döntős SZVSE az NB III-as Ceglédet kapta, és fogadhatja "hazai pályán"... A Szeged-Csanád Grosics Akadémiának végre NB I-es csapat jutott a 32 között, mivel az egykori válogatott Pintér Attila (fotónkon) által irányított Mezőkövesd utazik a Szent Gellért Fórumba...


82. MOL Magyar kupa, 4. forduló:

Szeged-CsGA–Mezőkövesd
Szegedi VSE–Ceglédi VSE


A további 14 párharc:

Szombathelyi Haladás (II.)–Gyirmót FC Győr
Jászberényi FC (III.)–Vasas FC (II.)
Budafoki MTE (II.)–Újpest FC
ESMTK (III.)–Békéscsaba Előre (II.)
Kisvárda–MTK Budapest
FC Nagykanizsa (III.)–Tatabányai SC (III.)
BVSC-Zugló (III.)–Mol Fehérvár FC
Kecskeméti TE (II.)–Debreceni VSC
ETO FC Győr (II.)–Puskás Akadémia
III. Kerületi TVE (II.)–Paksi FC
FC Csákvár (II.)–Pécsi MFC (II.)
Zalaegerszegi TE FC–Bp. Honvéd
Kazincbarcika (III.)–Diósgyőri VTK (II.)
Tököl (IV.)–Ferencváros

Ami már biztos: SZVSE - Tököl, a két állva maradt megyeegyes klub vívja majd az Amatőr Kupa (régebben Szabad Föld Kupa...) döntőjét, amit a tévé is közvetíteni fog!

Addig pedig - 2021. október 27, szerdán - az is kiderül, melyik 16 együttes küzdhet tovább a fenti fotón látható patinás múltú trófeáért?!

S ha már két szegedi klub van még mindig versenyben....

Fölöttébb üdvözítő lenne, ha mondjuk Adem Kapicsék végre "megerőszakolnák magukat" és beengednék  - pl. előmeccsként - az SZVSE-Ceglédi VSE "Vasutas-rangadót" is a Szent Gellért Fórum center-pályájára! Ergo: nem kellene a város második számú labdarúgó-csapatának - szégyenszemre, de korántsem a mórahalmiakra nézve szégyen! - Mórahalomra utazni a "hazai meccsekre"... Köztudott, hogy a gyönyörűen felújított Vasutas-stadion 2022 tavaszán áll majd a csapat rendelkezésére, de addig sajnos, albérletbe szorulnak a Vasutasok.

Hogy is írta Kónya Zoltán, a korábbi kiváló SZVSE-vezető a Facebook-oldalunkon?!

"Egy hete végre Szegeden láthattam volna az SZVSE-t... Szeged pazar stadionjában rendezték a Szeged-Csanád GA II. - SZVSE bajnoki mérkőzést. Olyan pályán rendezhették ezt meg a pályaválasztók, ahol egyetlen egy ülőhely sincs... Állva is csak a bejárati út felőli kapu mögött, a dupla (!) drótkerítésen keresztül lehetett látni (már amennyire...) az eseményeket. A tájékozottabbak be sem jöttek a stadionba, hanem a másik kapu mögött kívülről, a körtöltés tetejéről (!!) nézték a megyei rangadónak számító meccset... A hazaiak persze, a néhány méterre levő főépületben öltözhettek, míg a játékvezetők és szegény vendégek a kb. 300 méterre levő csarnokban... Sportszerűséget elvárni lehet, követelni azonban nem... Erről most igencsak megfeledkeztek a hazaiak! Tisztelettel megjegyzem, az MLSZ infrastruktúra szabályzata nem is engedi ilyen feltételekkel rendelkező pályán a negyedosztályú felnőtt bajnoki mérkőzések lejátszását... Az átmenetileg otthonnal nem rendelkező SZVSE labdarúgói Szegeden sajnos, sehol nem nyernek időleges befogadást... Ezek szerint bajnoki vendégként sem igazán... Talán nemcsak én emlékszem arra, hogyha bármelyik szegedi csapatnak súlyos pályagondjai voltak a múltban, a Vasutas-stadion mindig készséggel befogadta őket... (Névszerint Adem Kapicséknak címezve! A szerk.) Tavaszra - saját erőből - remélhetőleg megoldódnak a gondjaink! Szeged teljes labdarúgásának újra rendelkezésére fog állni a jövőre 85. évét betöltő stadionunk..."

Nem sokat késett e sorok írójának a tény-válasza sem:

"Zolikám, hálásan köszönjük az őszinte és érzelmekkel teli soraidat, melyekből tisztán és egyértelműen látszik: Adem Kapicsék mennyire semmibe veszik a többi szegedi ill. megyei csapat érdekeit..."

Várjuk a cáfolatokat, melyeknek készséggel helyt adunk!

Vitos György


Forrás: Fotók: Meder István és Török Attila
Készült: 2021.09.20.