Szeged 1899

esemény:

Merkantil Bank NB II 2020/21

időpont:

2021. 02. 28. vasárnap, 14:00

csapatok:

Siófok

x

Szeged

hátralévő idő:

Mi várható a Szeged-CSGA nyolcadik NB II-es idényében (2020-21) ?!

Tíz év után teljesül Kapicsék ígérete: feljutunk az NB I-be!!
A 20-as NB II élcsoportjában végzünk!
Csak a középmezőny, semmi más...
Legalább a 17. hely, sikerül hát a bennmaradás!
Utolsók közt végzünk, így 3.-szor zuhan NB III-ba a Kapics-gárda
email:
szeged121ev@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!!

Kapicsos katasztrófa Szegeden...

2021.02.21.

Az NB II 25. fordulójában katasztrofális vereséget szenvedett a Szeged a zárt kapus Szent Gellért Fórumban (első fotónkon)! A listavezető DVSC fennállása óta még sohasem verte meg öt góllal bajnoki találkozón Szeged egyetlen korábbi első számú csapatát sem, most viszont - a sorrendben 40. bajnoki meccsükön  IGEN!

S már kapom több tucatjával a Face-oldalamra a szurkolói javaslatokat: Pl. "Most mar Adem Kapics is mehetne, tíz év után...(2. fotón)
Osztálykülönbség....2 osztálynyi!!!!
Jövőre nb1 a Lokinak es nb 3 harmadszor is a kapöcsös Szegednek???" De ezek még csupán a lájtosabbak...

Labdarúgó NB II, 25. forduló:

Szeged, Szent Gellért Fórum, zárt kapuk mögött... Vezette: Pintér Csaba (Kis Zoltán, Baghy Csaba)


Szeged:
Varga B. – Kővári (Ódor, 67.), Moga, Grumic, Simon Á. (Lestyán, 81.), Bitó (Illés R., 67.) – Gréczi, Jovanovic, Oláh G. (Gajdos, 60.), Varga Sz. – Kóródi (Dobos Á., 67.).      Vezetőedző: Dragan Vukmir

DVSC: Gróf – Poór, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Dzsudzsák (Haris, 78.), Varga J. (Tischler, a szünetben) – Pintér Á. (Baráth P., 40.), Bódi (Bévárdi, 71.), Sós – Szécsi (Bárány, 78.).          Vezetőedző: Toldi Gábor


Gólszerzők:
Sós Bence (51.), Baráth (53.), Tischler (60.), Szécsi (78.), Bárány (86.)


Ez nagyon fájt Oláh Gergőnek, a hazaiak játékosának (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Kovács Péter) A Szegednek viszont óriási pofon volt a 0-5, ami még jobban, lélekbe markolóan fájt sok ezernyi Tisza-parti drukkernak...

 


Dragan Vukmir
: – Nehéz bármit is mondani, a Debrecen nagyon jól játszott... Mi ma ennyire voltunk képesek...


Toldi Gábor:
– Tudtuk, hogy a Szeged élet-halál harcot vív a bennmaradásáért, készültünk is rá! A szünetben türelemre intettük a játékosokat, és ez szerencsére utána gólokban is megmutatkozott.

A Facebook ill. Nemzeti Sportos vélemények már nem voltak ennyire tapintatosak... Még a debreceni "edusós" hozzászóló is "szegedi pénzmosodáról" írt:

edusós:
2021-02-21 19:06:29

Ez nagyon sima volt. Azért ez az eredmény (és a játék) néhány kérdést felvet. Mindenki most táltosodott meg egyszerre, vagy tényleg ennyit ér, ha valaki más megközelítéssel áll a meccshez. Ez tényleg felszabadult, domináns játék volt! Annyit azért zárójelben megjegyeznék, hogy ez a Szeged semmivel sem jobb, mint pl. egy DEAC... (Akik ugye, tökutolsók és biztos kiesők az NB II-ben, A szerk.) Az ottani pénzmosodáról már írtak itt egy páran, úgy látszik igazuk is volt! Azért egy ekkora város ennél sokkal többet érdemelne, de ez legyen az ő bajuk... A jövő heti Vasas elleni meccs sok mindenre választ ad majd és valójában az lesz az értékmérő. Mindenesetre ez a játék biztató volt. Csak így tovább!

 

 

S akkor jöjjenek a "Szeged-érzelműek"...

Amit még a "nyomdafesték elbír", mert a többiek majd személyesen mondják el véleményüket Adem Kapicséknak...

Íme a lájtosabbak:

A facebookon írta épp most Mészáros Attila barátom, ki nagy "Kapics-rajongó":

Attila Mészáros:
1,2,3,4,5.....szép volt fiúk!!!!!

Loba, 2021-02-21 19:06:48:
Szegeden egyedül a youtube közvetítés színvonala üti meg az nb2-es szintet.... Ha Kapicsot nem zavarják el, akkor annyi tisztesség miért nincs benne, hogy ő álljon fel?!

gyvitos77
2021-02-21 20:02:24

Loba!! Épp most válaszolta meg a felvetésedet és a roppant naív kérdésedet egy "kapics-utánzó" szurkoló az egyik face-üzenetemben:
"Nem tudni mágyár, nem tudni mi az tisztessegg.... ja azt tudni, mert püspök seggét ismerni, kapöcs!!!
És azt szeretni, adem, nagyon nyalni......"

gyvitos77
2021-02-21 20:04:43
Summázva... A 40. Szeged-DVSC bajnoki meccsen: kapicsos katasztrófa a Tisza-parti városban... Ezt megelőzően még soha nem nyert 5-0-ra a Loki a Szeged egyetlen korábbi csapata ellen sem!! Most igen! S már kapom is a Face-oldalamra a szurkolói javaslatokat:                   Pl. "Most mar Adem Kapics is mehetne...
Osztálykülönbség....2 osztálynyi!!!!
Jövőre nb1 a Lokinak es nb3 harmadszor is a kapöcsös Szegednek???"
Ez itt a kérdés, válaszoljatok!!!


Mi pedig leírjuk a tényeket és a számokat (melyek bizony, makacs dolgok): a Szeged-Csanád Grosics (az "Akadémia" elnevezést már nem igazán használhatjuk...a "miért"-re majd egy külön cikkben is kitérünk!!) immár hatodik bajnoki meccse, pontosan november óta nyeretlen és legközelebb - február 28-án - Siófokon vár rájuk egy igazi "hatpontos kiesési rangadó"!

Kétségtelen tény: a tabellán a szegedi kék-feketék még a 17. pozícióban állnak, de a vesztett pontok tekintetében már "kiesőhelyen"... A Kazincbarcika március 10-én pótolja majd a Soroksár elleni elhalasztott hazai meccsét, s akkor fog "kiegyenesedni" a tabella!

Egy biztos: a most mutatott játék ( s a "kapicsi filozófia" ) nem sok jót ígér a következő hetekre.

Most már valamennyi szegedi játékosnak, edzőnek és funkcionáriusnak azért kell "megszakadnia", hogy Adem Kapicsék újabb tíz(!!) esztendőt Szegeden tölthessenek - ha már ennyire és ilyen "hosszú távra berendezkedtek a pompás újszegedi villájukban"...
Vitos György

 

 Forrás: Fotók: naplo.hu, szeged-grosics.hu,, szeged1899.hu és a szerző magánarchívumából
Készült: 2021.02.21.