Szeged 1899

esemény:

Merkantil Bank NB II 2020/21

időpont:

2020. 12. 06. vasárnap, 13:00

csapatok:

Békéscsaba

x

Szeged

hátralévő idő:

Mi várható a Szeged-CSGA nyolcadik NB II-es idényében (2020-21) ?!

Tíz év után teljesül Kapicsék ígérete: feljutunk az NB I-be!!
A 20-as NB II élcsoportjában végzünk!
Csak a középmezőny, semmi más...
Legalább a 17. hely, sikerül hát a bennmaradás!
Utolsók közt végzünk, így 3.-szor zuhan NB III-ba a Kapics-gárda
email:
szeged121ev@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!!

Két öreg hozta a 3 pontot!

2020.11.22.

Az NB II. 17. fordulójában szegedi bravúrnak lehettünk "streames szemtanúi", mivel a kék-feketék Nyíregyházáról hozták el mindhárom bajnoki pontot! A teljes igazsághoz tartozik, hogy a szegedi covidosok "csodával határos módon" mind felgyógyultak és a 37. évében lévő szerb csatár, Miroszláv Grumics, valamint a 34 felé közelítő Germán Tamás (fotónkon a meccs előtt) fejesgóljaival nyertek a túlnyomórészt 17-18 és 20 éves fiatalokkal kényszerből felálló szabolcsiak ellen...


NB II, 17. forduló:


Nyíregyháza Spartacus–Szeged-CSGA 0–2 (0–0)
Nyíregyháza,
zárt kapuk mögött... Vezette: Farkas Tibor (Kovács Gábor, Bede Tamás)

Nyíregyháza: Fejér – Végső, Papucsek, Jánvári – Magyar G. (Tóth Á., 82.), Svedjuk, Vasziljevics, Kártik (Sztankó, 70.), Györgyi – Kovácsréti, Hamed. Vezetőedző: Gálhidi György

Szeged:
Varga B. – Ódor, Móga, Deák I., Mohl – Oláh G., Simon Á. – Gajdos (Grumics, a szünetben), Germán T., Lestyán (Gréczi, a szünetben) – Dobos Á. (Rózsahegyi, 89.). Vezetőedző: Dobos Barna

Gólszerzők: Grumics (58.), Germán T. (79.)

Gálhidi György: – Az első félidőben jól játszottunk, akkor gólokat szerezhettünk volna. Minden játékosom dicséretet érdemel, de ezúttal ennyire futotta az erőnkből. Fáj, hogy szögletből kaptuk az első gólt, miközben felhívtuk rá a figyelmet, hogy Germán Tamás fejjátékára épülnek a szegedi figurák... Ő és Miroszlav Grumics döntötte el a meccset. Ennyi embert nem tudtunk pótolni, míg a Szeged cseréi minőségi változást hoztak a játékba.

Dobos Barna:
– Az első félidő kiegyenlített küzdelme során megúsztunk egy nyíregyházi ziccert. Szünet után jó teljesítményt nyújtottunk, fölé nőttünk az ellenfelünknek, helyzeteket dolgoztunk ki, és azokból kettőt értékesíteni tudtunk. Így aztán megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.


A Szeged ezzel a sikerrel már 21 pontos lett, ám a Szentlőrinc is megverte 1-0-ra a második budaörsieket, míg a Csákvár pontot rabolt a listavezető DVSC-től, így hátradőlni abszolút nem lehet!

Pláne azért sem, mert most szerdán, majd jövő vasárnap újabb két alsóházi rangadót vívhatnak Germán Tamásék: előbb a Győri ETO érkezik a zártkapus Szent Gellért Fórumba, majd szombaton megint utazhatnak a kék-feketék Kazincbarcikára - úgymond "hatpontos kiesési rangadóra".

S a meccseket természetesen láthatjuk "covidos szemüvegen át, a streamen"...

Vitos György


Forrás: Fotó: Dobó Ferenc
Készült: 2020.11.22.