Szeged 1899

esemény:

Merkantil Bank NB II 2020/21

időpont:

2020. 10. 25. vasárnap, 17:00

csapatok:

Kaposvár

x

Szeged

hátralévő idő:

Mi várható a Szeged-CSGA nyolcadik NB II-es idényében (2020-21) ?!

Tíz év után teljesül Kapicsék ígérete: feljutunk az NB I-be!!
A 20-as NB II élcsoportjában végzünk!
Csak a középmezőny, semmi más...
Legalább a 17. hely, sikerül hát a bennmaradás!
Utolsók közt végzünk, így 3.-szor zuhan NB III-ba a Kapics-gárda
email:
szeged121ev@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!!

Szurkolói viták Adem Kapicsékkal szemben: célegyenesben?!

2020.09.12.

Egyre értékesebbek és őszintébbek azok a szurkolói vélemények, kritikák, amelyek az utóbbi időben mindinkább felerősödve a Szeged-CSGA NB III ill. az NB II között ingázó csapatának szlovén szakmai igazgatóját (fotónkon)  ill. külföldi holdudvarát érték! Ezúttal is ezekből szemezgetünk annak reményében, hogy talán végre a Tulajdonos úr asztalára is odakerül...


 • Jámbor Endre
  Jámbor Endre Azt gondolom a profi futball jövője az akadémiai rendszeren alapul. Szegeden is ez lehet a sikeres jövő útja. Nagyon szurkolok a szegedi labdarúgás sikeréért!

 • Nyári Zoltán
  Nyári Zoltán OK! Sok igazság lehet benne, ha ennyire ismertek a "berkeken" belüli emberek! Csak nem szabad elfelejteni, hogy a mérkőzéseket azok az emberek döntik el, akik a pályán vannak illetve akik felkészületlenül küldték fel őket a pályára! Többet kellene inkább foglalkozni a játékosállománnyal, az edzettségükkel, technikai és taktikai tudásukkal és elsősorban a pszichés állapotukkal, ami az akarati tényezőiket befolyásolja!

  • Jámbor Endre
   Jámbor Endre Nyári Zoltán A játékosállomány és a felkészítésük azon vezetők felelőssége, akik már tíz éve a csapat élén állnak. Nem személyesen velük van bajom, hanem az eredményeikkel!

  • Nyári Zoltán
   Nyári Zoltán Jámbor Endre Nem értek ebben teljesen egyet veled! Ha adott a pénz akkor olyan játékosállományt állítok össze, amivel a célokat el lehet érni, megvalósítani. A vezetőség gondolom nem szólhat bele az edzői munkába (Khmmmm...., A szerk.), mint ahogy jobb helyeken szokott lenni! Így az a felelős, aki olyan játékosokat foglalkoztat akikkel nem lehet előbbre jutni és nem fejlődő képesek. Általában az edző feladata, hogy olyan játékosállományt válogasson össze akikkel tud dolgozni! Tehát inkább az edző és a játékosok leginkább felelősek az eredményért! Valamint az akarat hiánya! Abban egyetértek veled, hogy az elért "eredményekkel" én sem vagyok elégedett! A vezetőségnek hogy mi a feladata azt nem tudom, de szerintem nem sok lehet! Egy játékos-manager kell a csapathoz aki az edzővel egyetértve megszerzi azt a játékost, akivel az edző elképzeléseit meglehet valósítani! Erre kell a Püspök úrnak pénzt biztosítani! Viszont ilyen játékosokért nem nagyon fizetnék ki pénzt senkinek sem addig amíg nem bizonyítottak! Ha akar valaki magasabb osztályban több pénzt keresni, akkor tegyen is érte és futballozzon! Ha jól muzsikál, akkor kap pénzt, ha nem, akkor mehet Isten hírével vissza ahonnan jött! A libalegelőről! A tingli-tangli alibi játékért nem fizetnék semmit, nemhogy csak prémium megvonást!!

  • Jámbor Endre
   Jámbor Endre Nyári Zoltán Szerintem nem Dobos Barna dönt az igazolásokról... Nyilván a szakmai rész az Ő felelőssége. Még a Fradiban sem Rebrov dönt, csak leadja a kivánság-listáját, de a döntést a Kubatov-Hajnal kettős hozza meg. Szerintem Szegeden is a végső döntés a klubigazgatóé. És ne feledd, tíz év alatt az edzők jöttek, mentek, a felső vezetés változatlan volt.... Itt jön a kérdés, ha csak rossz edzők és motiválatlan játékosok voltak itt, akkor azért végső soron ki a felelős??? Ezért írtam, hogy az eredmény minősíti a munkát. A magyar focinak nagyon kellene, hogy a nagy városainkban minőségi foci legyen!
  • Nyári Zoltán
   Nyári Zoltán Jámbor Endre Akkor nagyon kis igényű a Dobos Barna, hogy ilyen játékosok vannak csak Szegeden és a klubigazgatóé lehet még a felelősség, akinek bizonyára nincs jó szeme a játékosok kiválasztásához! Kíváncsi lennék, hogy a Dobos Barna és az igazgató keze mennyire van megkötve anyagilag és van-e rátekintésük az alsóbb osztályok játékosaira, akikből régen is válogattak a játékosmegfigyelők!?
  • Ferenc Nagy
   Ferenc Nagy Nyári Zoltán de bizony a vezetőség Kapiccsal az élen mindenbe beleszól és kénye-kedve szerint rugdossa ki az edzőket!
  • Ferenc Nagy
   Ferenc Nagy Nyári Zoltán Dobos Barna nem is olyan kisigényű... a többi kirúgott edzővel együtt (voltak vagy 20-an) jó fizukat kaptak addig, amíg Kapics megengedte..

  • Nyári Zoltán
   Nyári Zoltán Nem értem azokat a hozzászólókat, hogy mit kardoskodnak a Kapics ellen, amikor nem igazán lehet tudni, hogy ki és milyen lépéseket tett a klub életében? Csak az eredményt lehet látni, ami édes kevés!!! Az aki pénzeli a klubbot, annak kellene lépnie az eredményesség érdekében és megszabadulni azoktól, akik nem ide valók! Sajnos nem mi pénzeljük a klubbot és így nem sok beleszólásunk lehet!! A mecenatúra elégedett lehet ezzel a "sikertörténettel"?

  • Jámbor Endre
   Jámbor Endre Nyári Zoltán Megértem, hogy a Püspök Urat nem akarod név szerint bírálni... Ő a tulajdonos, ő dönt kinek adja a pénzt és az ő hatásköre megítélni a klubvezetés munkáját. Úgy néz ki, hogy az ő türelme tíz év után is tart azokkal szemben, akik az ismert eredményeket érik el.... Mint mondtam, nekem nem a személyekkel van soha problémám, hanem a munkájuk eredményével!! A cél és az elvárások egyértelműek : a szegediek elvárják, hogy első osztályú csapatuk legyen! Az is egyértelmű, erre nem adnak újabb tíz évet...

  • Nyári Zoltán
   Nyári Zoltán Jámbor Endre Őszintén szólva még véletlenül sem bírálnám Őt, mert ezidáig senki sem adott ennyi pénzt Szeged focijáért semmi szinten sem és gondolom, hogy kisebb gondja is nagyobb annál, hogy a futballra fordított pénzének is után nézzen az összes egyházmegyei probléma után! Ő, gondolom, hogy úgy gondolta, hogyha olyan , a külföldi bajnokságokat (szlovén, német, svájci, izraeli és magyar) megjárt, a Fradiban bajnokságot, kupagyőztes és ott elismert emberre bízza a vezetést, akkor jó kezekben lesz a szegedi futball jövője és utána slussz, az már nem az Ő dolga, hanem azoké akikre rábízta! Az megint más kérdés, hogy talán láthatta volna, hogy a kinti elismert bajnokságokban nem tudott hosszabb ideig megmaradni és szlovén válogatottként is csak akkor debütálhatott, amikor a FTC-vel bajnok és kupagyőztes lett, ami lehet, hogy inkább a csapat érdeme lehetett és nem csak az övé! És innentől patt a helyzet, mert a szegedi fociért nem adna senki más pénzt!

  • Jámbor Endre
   Jámbor Endre Nyári Zoltán Igen, szerencsés ember Adam Kapics.... Tíz évet eltölthetett a szakmai igazgatói székben, mindenféle eredménykényszer nélkül... Az igazi, komoly eredményeket pedig az elvárások támasztotta igények és azok számon kérése hozhatja csak el!

  • György Vitos
   György Vitos Nyári Zoltán Zolikám, sok mindenben egyetértek Veled, de ebben max. nem: "Nem értem azokat a hozzászólókat, hogy mit kardoskodnak a Kapics ellen, amikor nem igazán lehet tudni, hogy ki és milyen lépéseket tett a klub életében? "
   A szegedi legendák, egykori kiváló edzők és játékosok egyaránt elítélik a "SZLOVÉN-BOSNYÁK-MUZULMÁN ÉLETMŰVÉSZ" EDDIGI SZEGEDI-GYULAI TEVÉKENYSÉGÉT:
   Ha gondolod, vitatkozhatsz velük is, de ez a TÉNYEKEN már nem változtat, sajnos...
   Szeged 1899
   SZEGED1899.HU
   Szeged 1899
  • Nyári Zoltán
   Nyári Zoltán György Vitos Gyurikám! Miért van akkor az "elítélt" még mindig pozícióban Szegeden, ha nincsen vele megelégedve senki? Ezen elgondolkozott már valaki? Gondolom, hogy szerződés van a munkaviszonyáról, amelyben benne vannak az elvárások feléje és szankciók, ha nem teljesülnek! Akkor ki alkalmazza? Azzal kellene beszélni, hogy meg van-e elégedve a szakmai munkájával és teljesültek-e az elvárások, amiket vele szemben támasztottak! Ha nem megfelelő a szakmai munka, akkor mindazokat (sportigazgatótól a labdarúgókig, kiszolgáló személyzettől, stb.) el kell távolítani, akikkel nem lehet vagy nem érdemes együtt haladni az NB I-es szintért! Itt nemcsak beszélni kellene a sikertelenségről ( bár most nyertek Szolnokon!) , hanem tenni is kellene érte azoknak, akik a döntéshozókkal, mecénásokkal vannak közelebbi kapcsolatban!

  • György Vitos
   György Vitos Nyári Zoltán Zolikám, a kérdéseidre "rém egyszerű" a válasz...
   A tulaj bizalma töretlen a "derék szakmai igazgatóval" szemben 10 évi krónikus eredménytelenség után is, viszont... ...az egykori legendák ill. a szurkolók döntő többsége abszolút nincsen megelégedve a "szlovén-bosnyák-muzulmán életművész" eddigi - a harmadosztályt gyakran elérő ill. súroló - teljesítményével!!
   S ez utóbbiaknak a www.szeged1899.hu rajongói portálunk - eredeti rendeltetése alapján - rendszeresen hangot is adott, sőt!! "Tetszik, nem tetszik", de hangot adunk a jövőben is - egyedüliként a Csongrád megyei médiák közül!!
   Hogy miért is egyedüliként?! A baloldali sajtó zsigerből utálja a futballt, de - fájdalom - nem is érdekli őket igazán... A jobboldali lakájmédiának pedig abszolút nem érdeke Adem Kapicsék pellengérre állítása - még ha jogos is...
   Gondolom, ez utóbbiak legfőbb okát abszolút nem kell részleteznem Neked...
   Szeged 1899
   SZEGED1899.HU
   Szeged 1899


Forrás: Fotók: szeged1899.hu ill. a szerző magánarchívumából
Kategória: Ultras
Készült: 2020.09.12.