Szeged 1899


Mi legyen a 125. éve felé közelítő szegedi futball sorsa?!

Tíz év után is maradjon még Adem Kapics és külföldi holdudvara!!
Helyezzék új alapokra Szeged-CSGA szakmai vezetését magyarokkal!
Szegedi és környékbeli kötődésű, egykori legendák kellenek!
email:
szeged121ev@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!!

Pokolian erős NB II-es mezőny...

2020.06.30.

A szombati élvonalbeli idényzárót követően pokolian erős mezőny fog elrajtolni augusztus 2-án, az 2020-21. évi NB II-ben... Egykori vidéki fellegvárak rangadói Szegedtől Békéscsabáig, Debrecentől Nyíregyházáig, Kaposvártól-Siófokon át Pécsig, majd Szombathelytől Győrig - az ugyancsak patinás múltú Vasassal megspékelve!! Miközben az első osztályban majd Felcsút-Kisvárda ill. Paks-Mezőkövesd "derbiket" rendeznek - pár száz néző előtt...

 


Szombaton este kialakult a másodosztály véglegesnek tekinthető mezőnye, miután az elmúlt másfél évtized legeredményesebb(!!) magyar csapata, a  Debreceni VSC csatlakozott a Kaposvárhoz: a sok tízezres és rendkívül fanatikus szurkolótáborral rendelkező Loki 27 év után esett ki az NB I-ből, így a tavaly még az élvonalban bronzérmes együttes a 2020-21-es kiírásban az ugyancsak NB I-be jutást tervező "Adem Kapicsos" (címlapfotónkon) Szeged-Csanád Grosics Akadémia legnagyobb ellenfele lesz.

Mint ahogy az NB III-ból érkező másik debreceni klub, az egyetemi DEAC, sőt, még az ugyancsak óriási NB I-es múlttal rendelkező  Pécsi MFC, továbbá a Szeged korábbi kemény NB III-as ellenlábasa, a Szentlőrinc is...

Ezzel meg is van a másodosztály húszcsapatos és pokolian erős mezőnye!

Lesz tehát - többek között -  egy debreceni ill. egy győri városi rangadó, hiszen a Gyirmót FC Győr és a nagymúltú ETO is azonos osztályban szerepel, de várhatók még Loki-Szpari, Békéscsaba-Szeged, Kaposvár-Siófok, valamint Szombathely-Győr tradicionális összecsapások egyaránt!!

Az előzetes hírek alapján óriási csata lehet majd a feljutásért, hiszen az anyagilag szintén felturbózott Vasas ugyancsak komoly célokkal vág neki az augusztus elején rajtoló idénynek!

Komoly rangadók várnak tehát a Szeged-Csanád GA-ra, amely az idény során találkozik a Debrecennel, a Vasassal, a Győri ETO-val, a Nyíregyházával , a Békéscsabával, a Kaposvárral, a Péccsel, a Haladással és a Szolnokkal is!!

Az NB II várható mezőnye a 2020-21-es idényben:

Debreceni VSC,

Kaposvár,

Vasas,

Csákvár,

Siófok,

ETO FC Győr,

Gyirmót FC Győr,

Nyíregyháza,

Ajka,

Soroksár,

Budaörs,

Szeged-Csanád Grosics Akadémia,

Dorog,

Kazincbarcika,

Békéscsaba,

Szolnoki MÁV,

Szombathelyi Haladás,

Pécsi MFC,

DEAC és

Szentlőrinc...- a legutóbbi eredmények alapján állítottunk pillanatnyi sorrendet, ami  sajnos, a Szegednél - az elmúlt évek "kapicsos tapasztalatai alapján - akár harmadszori NB III-as átszállót is jelenthet...

Vitos György

 


Forrás: Fotók: nso, szeged1899.hu ill. a szerző magánarchívumából
Készült: 2020.06.30.