Szeged 1899

esemény:

Merkantil Bank NB II 2020/21

időpont:

2020. 12. 06. vasárnap, 13:00

csapatok:

Békéscsaba

x

Szeged

hátralévő idő:

Mi várható a Szeged-CSGA nyolcadik NB II-es idényében (2020-21) ?!

Tíz év után teljesül Kapicsék ígérete: feljutunk az NB I-be!!
A 20-as NB II élcsoportjában végzünk!
Csak a középmezőny, semmi más...
Legalább a 17. hely, sikerül hát a bennmaradás!
Utolsók közt végzünk, így 3.-szor zuhan NB III-ba a Kapics-gárda
email:
szeged121ev@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!!

Szurkolói vélemények: Vita a szegedi külföldiekről...

2020.04.02.

Szurkolói viták és kritikus hangvételű tapasztalatok koronavírus idején...Meghökkentő írás látott napvilágot a Nemzeti Sportban:

http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/nb-i-nb-ii-huzzak-a-nadragszijat-mar-targyalnak-a-fizetescsokkentesrol-2755419

S mindez a "külföldiekkel felturbózott" Szeged-CSGA NB II-es labdarúgó-csapatát hogyan érinti?! A szurkolók nem köntörfalaznak és ezúttal rajongói portálunk a kőkemény, de őszinte hozzászólásokból szemezgetett...


 

peti002
2020-03-31 21:47:23
Még nb 2-ből, sőt nb 3-ból is több százezres fizetésekről pletykáltak... Ezt azért kőkeményen racionalizálni kell!! Magyar nb1-ben játszó 2-3 ezer eurónál havonta ne kereshessen többet, és ez legyen a teteje! Jövőre újra vissza kell nyúlni a magyar fiatalokhoz, ha nincs, akkor fejleszteni kell őket, nem hatodrangú balkániakat venni drága pénzért, mert nem lesz miből...

gyvitos77
2020-03-31 13:45:00
Legelőször az NB I ill. NB II összes külföldi szereplőjét kellene mielőbb hazaküldeni! Az NB II-es Szegedtől pl. a portugál edzőt, továbbá a szerb-szlovén-bosnyák-muzulmán-román "sleppet" (lentebb a "hivatalos honlap-fotókon"  többnyire ők láthatók...) , így összességében máris milliárdokat lehetne megspórolni... S ez alatt a kiváló szakembereinknek a magyar fiatalokat még jobban megtanítani - futballozni.

 • Zoltán Szilágyi
  GYURI! TELJESEN IGAZAD VAN!! EBBEN A VÍRUSOS-VÁLSÁGOS, NEHÉZ HELYZETBEN FELTÉTLENÜL MEG KELLENE SZABADULNI A SOK KÜLFÖLDI JÁTÉKOSTÓL, AZ INGYENÉLŐ KÜLFÖLDI EDZŐKTŐL, MEG AZ OLYAN VEZETŐKTŐL, AKIK  KILÓSZÁMRA VISZIK KIFELÉ A KÖZÖS PÉNZT MEG A TAÓT... EL KELLENE GONDOLKODNI MOST, HOGY MENNYI MAGYAR FIATAL JÁTÉKOST LEHETNE AZON A SOK SZÁZ MILLIÓN FELNEVELNI, AMIT A KÜLFÖLDIEK FOLYAMATOSAN ELVISZNEK TŐLÜNK!! ITT VANNAK AZ UGYANCSAK NAGY PÉNZEKÉRT MŰKÖDTETETT AKADÉMIÁK... OTT KELLENE KERESGÉLNI A FIATALOK KÖZÖTT!
 • Zoltán Szilágyi
  Zoltán Szilágyi S MÉG EGY GONDOLAT... A VILÁGJÁRVÁNY MIATT ÚJ BAJNOKSÁG LESZ ÉS...ÚJ, TAKARÉKOSABB SZABÁLYOK KELLENEK! ÚGY LEHET, SOKKAL JOBB LENNE A MAGYAR FOCINAK, HOGY PÉCSEN, SZEGEDEN, BÉKÉSCSABÁN, NYÍREGYHÁZÁN, GYŐRBEN ÉS SZOMBATHELYEN ÚJRA ELSŐ OSZTÁLYÚ CSAPATOK LENNÉNEK - A TÖMEGESÍTÉS SZEMPONTJÁBÓL ÚGY, MINT RÉGEBBEN...
 • Csapó Imre
  Csapó Imre: "Lehetetlent" kívánsz, Zoli bácsi...:)
 • György Vitos
  György Vitos Mivel Rimay András levette a hozzászólásainkat, de elmentettük, így - mintegy vitaindítóként - ismét közzé teszem:

  "András Rimay: Kedves György!
  Már régóta elolvasom az ön legtöbb írását, hozzászólását és van amikor egyet is értek önnel, de ez most nem így van!
  Azt már észrevettem, hogy magának a mostani szegedi csapatból sokan piszkálják a csőrét, ilyen-olyan indokkal.... Megengedi, mint fiatal futball szurkoló elmondjam erről a véleményemet?! Én úgy gondolom, valami újra elindult a szegedi futballéletben és ezekhez igenis rossz kimondani, de külföldi szakemberekre és játékosokra volt/van szükség!!!! Sokat kell még dolgozni, de meg lehet a csapatnak a hőn áhított első osztály, amelyre már nagyon régen vártak.......
  Ehhez még a munka mellett megfontolt és okos igazolásokra lesz szükség! És igen, ha lehet igazolni egy minőségi külföldi játékost, akkor azt meg kell lépni! Mondjon nekem még egy csapatot a Pakson kívül, amelyik tisztán magyar csapattal és stábbal képes sok éve az első osztályban maradni?
  Ez ma már szinte lehetetlen... A magyar utánpótlás képzés, hagy ne mondjam mi alatt van, az akadémiák elveszítették régi fényüket és a "csodás" magyar edzők nem tudnak mit kezdeni a csapataikkal...
  Itt már kis korban el kezdődnek a bajok, ahol nem a megfelelő szakemberek dolgoznak a gyerekekkel és közülük is a legtöbb magyar.....

  Nagyon kevés kiváló és megfelelő magyar szakember dolgozik a futball életben és akkor még a magyar focistákról nem is esett szó...." (Majd így folytatta kissé kioktatóan Rimay András)
  • "Ez a 21-dik század, ahol már rég nem számít az, hogy ki honnan származik, csak tudjon focizni és ha lehet azt tegye megfelelő szinten. Az már más kérdés, hogy a külföldi szakemberek és játékosok között is igen nagy számban találunk olyat, aki a "lábát inkább csak buszra szállásra tudja használni"... (Nagyon rossz hasonlat, mert ezek a "külföldi sztárocskák" túlnyomórészt a több milliós értékű luxusautóikba szállnak...A szerk.)  De nézzük Rimay András pozitív elmélkedését tovább:

 • "Abban kell reménykedni, hogy a Szeged is visszatér az őt megillető első osztályba és ha azt külföldi stábbal és idegenlégiósokkal fogja megtenni, akkor se kell szerintem csalódottnak lennie a drukkereknek....
  Utolsó gondolatomként, ha már szóba hozta a fizetéseket, akkor azt kell mondanom, a magyar szakemberek és magyar játékosok tudásuktól függetlenül is megkérik azokat vagy közel hasonló összeget, (tisztelet a kivételnek) mint a külföldi edzők és az idegenlégiós játékosok! Félreértés ne essék, én is örülnék ha szinte csak magyar játékosok és szakemberek lennének a magyar futballban, főleg hogy ha minőséget is tudnának mutatni, de azt kell mondanom, hogy elég elkeserítő a helyzet ebből a szempontból...."


  Mire azonnal jött a "bevezető válaszom"...aminek hatására Rimay András hirtelen levette mindkét hozzászólást, ergo a válaszomat is...vajon, miért, ha tiszta lelkiismerettel írta, s nem pl. Ivány Tamásék "megbízására"?! :)

 • Íme a válaszom:
  György Vitos: " Kedves András, köszi a segítő szándékú hozzászólásodat, az látszik, hogy "SZTE-s tagságod" révén "kommunikációban ill. a médiatudományok terén otthonosan mozogsz", de... Több állításod is pontról pontra cáfolható... Mindezt majd a szegedi ill. Szeged környéki edzők, játékosok és szurkolók szép sorjában meg is fogják tenni! Jómagam csak egyet szeretnék - mintegy kezdésként - leszögezni! Abszolút nem a "szegedi külföldiek ellen szólok", hanem a krónikus eredménytelenség ellen - a jobbítás szándékával! Eklatáns példa erre a tavaly márciusban megírt publicisztikám, ahol két " szegedi focivezető" (egy magyar és egy szlovén) került "terítékre"- egykori szegedi futball-legendáink őszinte tolmácsolásában:

  http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=1398

  Ergo: Halkó Pál Gézát ("színmagyar", de hozzá nem értő szegedi focivezetőt) épp annyira felelősnek tartják egykori kedvenceink a szegedi futball legutóbbi két évtizedének "mélyrepüléséért", mint az eddigi tíz évnyi regnálása alatt öt éven belül a Szegedet kétszer NB III-ba kiejtő Adem Kapicsékat!! Az a horribilis pénz-lenyúlás (tíz év alatt több száz millió forint...) nem áll arányban a krónikus és szégyenteljes eredménytelenséggel!!

  Épp a napokban jelezte egy sokszoros válogatott szegedi labdarúgónk (mély-interjú nemsokára!): "Ennyi pénzért a futball-analfabéta Nagymamám is levitte volna kétszer egymás után a Szegedet a harmadosztályba..."
  Nos, ez csupán a "lájtos bevezetés", a többit majd szép sorjában ezután kapod..."

 

 

 • Szeged 1899
  SZEGED1899.HU
  Szeged 1899
  Szeged 1899
  • Ferenc Nagy
   Ferenc Nagy Úgy látszik, Rimay András kihátrált.. Holott voltak jó gondolatai is, de persze több a cáfolnivaló mint a jó.. és a krónikás tényeivel már nehéz mit kezdeni. :)
  • György Vitos
   György Vitos: Hálásan köszönöm azoknak az ízig-vérig sportembereknek a lájkjait és támogatását, akik már nem félnek Adem Kapics ill. holdudvarának burkolt vagy nyílt fenyegetéseitől, tiltásaitól, zsarolásaitól, mert sajnos, még mindig nagyon sokan vannak köztünk ilyenek is. Egyelőre...


Forrás: Fotók: szeged-csanád-ga.hu, szeged1899.hu
Kategória: Ultras
Készült: 2020.04.02.