Szeged 1899


Mi legyen a 125. éve felé közelítő szegedi futball sorsa?!

Tíz év után is maradjon még Adem Kapics és külföldi holdudvara!!
Helyezzék új alapokra Szeged-CSGA szakmai vezetését magyarokkal!
Szegedi és környékbeli kötődésű, egykori legendák kellenek!
email:
szeged121ev@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!!

Szurkolói vélemények: Vita a szegedi nézőszámokról...

2020.04.01.
Szegedi Szurkolók: Nézőszámban az élen! Eddig összesen 24.047 szurkoló látogatott el a Szent Gellért Fórumban rendezett kupa- vagy bajnoki mérkőzésekre! Summázva eddig kilenc bajnokit és egy kupameccset játszott új otthonában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, azaz átlagban 2400 drukker volt jelen a hazai meccseken - adta hírül a létesítmény Facebook-oldala. Hogy mikor rendezhetik a legközelebbi hazai mérkőzést, azt egyelőre nem tudni, hiszen a koronavírus-járvány miatt felfüggesztettek minden hazai bajnokságot... Addig is érdekes szurkolói vélemények és viták láttak napvilágot, ezúttal ezekből szemezgetünk...

 • József Oravecz Reméljük folytatódik a bajnokság május elején..
  • Ferenc Nagy
   Ferenc Nagy épp most mondták amerikai tudósok: az április rosszabb lesz mint a március! és a május még annál is rosszabb a tömeges megbetegedések miatt!! úgyhogy nem lesz itt semmilyen bajnokság meg olimpia...esetleg ősszel, de az se biztos..
  • József Oravecz
   József Oravecz Ferenc Nagy Majd meglátjuk...
 • András Papdi
  András Papdi Számos nb1-es csapatot is megelőzünk nézőszámban!!!
  • Ferenc Nagy

 • Ferenc Nagy Ez mind szép, de összesen 24 ezer fan 10 meccsre már kevés... Ennyien vagyis átlag kétezer valahányszázan pár éve szintén voltak az öreg szvese-pályán is a Szeged2011 mérkőzésein!  Az a pár ezer ember bárhova kimegy enbékettőre, ahhoz nem kell új stadion... Hogy még többen legyenek, ahhoz már kellene viszont : egy ütőképes enbé1-be törő csapat! Ami jelenleg nincs.. És hogy egyszer telt ház is legyen?? Ahhoz kellett vóna a Lazio tavaly, de kapöcsék csak igérgetni tudnak, teljesiteni nem.. :)
 • András Papdi
  András Papdi Ferenc Nagy ! Nem kell ide Lazio, elég ha a Fradi jön, akkor is telt ház lesz!!  :)
 • Ferenc Nagy
  Ferenc Nagy András Papdi A Laziot csak az igéret szép szó kedvéért írtam..:) A Fradi mikor jön? A Szvese-Fradi kupameccsen is többen voltak nemrég, mint a csilivili stadionban..:) És hogy mikor jön újra nb1-re a Fradika Szegedre? Amíg kapöcsék itt vannak, addig sose! Akkor már inkább olvasd ezeket:   http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=1540
  Szeged 1899
 • Szegedi Szurkolók
  Szegedi Szurkolók Ferenc Nagy Hát azért ezzel vitáznék, hivatalosan csak 1800-an voltak ....
 • Balázs Papdi
  Balázs Papdi Ferenc Nagy A SZVSE-pályán legutóbb az nb2-ben, kb. fele ekkora volt az átlagnézőszám...
 • György Vitos
  György Vitos Szegedi Szurkolók Hivatalosan 2800-an voltak az SZVSE-Fradi MK-meccsen, tehát többen, mint az új stadion "átlag-nézőszáma" : https://www.delmagyar.hu/.../tobb-mint-helytallas-szvse.../
 • "Nem hivatalosan" pedig több, mint négyezren...:)   https://www.youtube.com/watch?v=qTqmsNHctCw

 • György Vitos
  György Vitos Balázs Papdi Kedves Balázs!  Kissé "szelektív" lett az emlékezeted... :) :)  2011 és 2013 közt valamennyi NB II-es meccsüket zsúfolt lelátók előtt játszották Bernát Petiék! A kiváló hangulatra egyszer sem lehetett panasz a hazai bajnoki meccseken! Sőt, még a Kisvárda elleni osztályozón sem a fanatikus drukkereken múlt a bent maradás, hanem inkább Adem ill. Bekim Kapicsékon... • Balázs Papdi
  Balázs Papdi György Vitos A legutóbbi NB2-es idényre (SZEOL SC) írtam....

 • György Vitos
  György Vitos Balázs Papdi! Az a "halkópálgézás tiszavolános szeol" nulla-produkciót nyújtott egyetlen másodosztályú idényében (20-ból 20.-ik), világos, hogy arra már nem mentek ki az emberek... De mint tudjuk, Bernát Petiék, Laczkó Janiék idejében is kétezer fölötti volt az átlagnézőszám a jó öreg Vasutas-pályán és... az a csapat a sok szegedi, Szeged környéki srác miatt sokkal szerethetőbb volt!! Ráadásul a kiváló edzőink is magyarul beszéltek...:) Manapság pedig szlovénul, szerbül, portugálul, esetleg románul... Már csupán az üzbég nyelvjárás hiányzik...:)

 • Attila Bende
  Attila Bende Nem akarok okoskodni, de úgy emlékszem ez az 1800-as számozás akkoriban azért ment, mert hivatalosan több nézőt be se lehetett volna engedni a pályára..... Mindig ment a hazudozás a legutóbbi NB2-es szezon alatt és akkor gondolom utána is....

 • György Vitos
  György Vitos Tökéletesen igazad van, Attila! Az SZVSE-Fradi MK-meccsre is minimum 4 ezren mentek be, ám akár 10 ezer fanatikus és lelkes szurkoló is bejött volna, ha az MLSZ engedi!  Persze, nem engedte - az újabb "biztonsági előírások" miatt... De legalább százezrek, sőt, milliók láthatták a tévé-közvetítést, ez is rengeteget jelentett (pl. a nagyobbik focista fiamnak, Gergőnek, amikor a 46. perctől becserélték az SZVSE mai játékos-edzője, Kelemen Balázs helyett... :) )
  https://www.youtube.com/watch?v=qTqmsNHctCw

  S hogy a manapság "túlsztárolt 2400-as szegedi nézőszámról" mi a szigorú tényeken alapuló és őszinte véleményem?! Ez már egy "másik, de kőkemény történet"...:) :)
  ▶️ SZEGEDI VASUTAS SE - FTC | 2018. 09. 22 | teljes meccs
  YOUTUBE.COM
  ▶️ SZEGEDI VASUTAS SE - FTC | 2018. 09. 22 | teljes meccs
  ▶️ SZEGEDI VASUTAS SE - FTC | 2018. 09. 22 | teljes meccs
 • György Vitos
  György Vitos Ha bevezetőként elolvasnátok a szegedi nézőszámokról írt tavaly nyári publicisztikámat (a jó öreg Felső Tisza-parti stadion elbúcsúztatása kapcsán...), akkor majd derengeni kezd Nektek is: ez a "túlsztárolt" 2400-as szegedi átlag-nézőszám egy "nagy nulla" a korábbi tényleges adatokhoz képest... http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=1438
  Szeged 1899
 • Ferenc Nagy
  Ferenc Nagy György Vitos Tisztelt Krónikás! érdekelne bennünket ez a "másik kőkemény történet".. :)
 • György Vitos
  György Vitos Akkor nézzük a tényeket... 1960-tól, életem legelső megtekintett szegedi meccseitől számítva 2000-ig, azaz 40 itteni fociévünk alatt - konkrétan megnéztem az archívumomban - pontosan 89-szer (!!) fordult elő, amikor 10.000-nél többen voltak a Szeged (SZEAC, SZEOL SC, SZEOL AK, Szeged SC, Szeged LC) NB I-es mérkőzésein!
  S ezekben sűrűn előfordultak 18-20, sőt, 20-25 ill. 25-30 ezres(!!) szegedi nézőszámok is!


 • Ez legyen hát nekünk a mérce kedves "Szegedi Szurkolók", és.....ne az, hogy pl. Felcsúton (országos közröhej :) ), Kövesden, Kisvárdán vagy éppen Pakson (Szegedhez képest "mini-településeken" ) hányan is vannak (ergo: nincsenek ) jelen az élvonalbeli meccseken ?! Zárásként pedig majd leírok néhány jövőre néző gondolatot és javaslatot , de most éppen a 120 részes szegedi futballtörténeti cikksorozatom 20. ill. 21. visszatekintőjében dolgozom..

 • György Vitos
  György Vitos: Akkor - ahogyan ígértem - zárásként... A tényleg impozáns szegedi stadion majdani NB II-es meccsein - a világjárvány remélhetőleg mielőbbi lecsengése után... - 2-3 ezer drukkerrel ugyan mindig számolhatunk majd, de...    ...a Szent Gellért Fórum rendszeresen 7-8 ezreket érdemelne (ha már csak ennyien férnek be...:) ) egy 200 ezres várostól!! Országunk - Budapest és Debrecen utáni - harmadik legnagyobbjától!! Föltéve, ha....(Lásd fentebb az egyik szurkolói véleményt!) "S hogy mikor jön újra nb1-re a Fradika Szegedre? Amíg kapöcsék itt vannak addig sose! "
  Khmmm.... Addig is "örüljünk a 2400-as átlag-nézőszámnak", mert sokkal több nem igen lesz... Esetleg ha a Püspök Úr ingyen engedi be a drukkereket.


Forrás: Fotók: Szegedi Szurkolók, szeged1899.hu
Kategória: Ultras
Készült: 2020.04.01.