Szeged 1899


Mi legyen a 125. éve felé közelítő szegedi futball sorsa?!

Tíz év után is maradjon még Adem Kapics és külföldi holdudvara!!
Helyezzék új alapokra Szeged-CSGA szakmai vezetését magyarokkal!
Szegedi és környékbeli kötődésű, egykori legendák kellenek!
email:
szeged121ev@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!!

Szurkolói vélemények: Szent Gellért Fórum kontra Felső Tisza-parti...

2020.03.03.

Ezúttal újabb érdekes, sőt, meghökkentő szurkolói véleményeket teszünk közzé  a Facebookról! Népszerű rajongói portálunk hagyományaihoz híven (melyet még Nógrádi Tibor, megyei futballigazgató testált az immár 121. évében járó szegedi futball krónikására! - családi fotónkon) időről időre leközöljük a sokat csalódott szegedi futball-drukkerek kendőzetlen véleményeit az egyes bajnoki fordulókat követően...


 • A 2020. március 1-jei "dupla-nullás produkció", a Szeged- Szolnoki MÁV NB II-es összecsapás szurkolói visszhangjai:
 • Endre Bernát Nagyon gyenge volt...
 • Imre Lénárt
  Imre Lénárt Ez, a Csákvár ellen, kevés lesz!
 • Tibor Arany
  Tibor Arany Ez valóban gyengécske volt. De! Ahogy kifele menet egy öreg úr fogalmazott... "meccsre jönni kell... Mindegy, hogy győztünk, vagy vesztünk... Jól vagy rosszul játszunk.... A meccsre jönni kell"... S bizony, milyen igaza van!!
  • György Vitos
   György Vitos Akkor hat és fél évig a "gyulai Szeged-meccsekre" miért nem mentetek? :) A viccet félretéve...Nem mindegy, hogy győzünk vagy veszítünk, esetleg tíz meccsenként "elvétve" nyerünk! S az se mindegy, hogy 51 élvonalbeli szereplés után a Szeged - hazánk 3. legnagyobb városa!!! - két évtized (!!) óta a joggal elvárt NB I helyett rendre a másod-és harmadosztály között ingázik... Nem véletlenül mondják az idősebb szegediek, hogy "fejétől bűzlik a hal"... Ők még láttak profi módon vezetett szegedi NB I-es csapatokat - hosszú éveken keresztül. Hidd el Tibi, mi is azt akarjuk, amit Te - csupán több tapasztalattal! :)
  • Magyar Norbert
   Magyar Norbert György Vitos idei terv a bent maradás! Szóval nem is várok én többet. A realitás ez, de legalább itt burkoltan ki lett mondva...
  • György Vitos
   György Vitos Magyar Norbert Igazad van Norbi! Kapicsék regnálása alatt 2013-ban is az NB II-ben maradás volt a cél, nem sikerült... 2018-ban pedig szintén az NB II-ben maradás volt a cél... ehelyett két éve a "derék szlovén szakmai igazgatóval" a szégyenteljes 19. helyen végeztünk, igaz, 2017-ben a "halkópálgézás szeol-volán" még ennél is rosszabb helyen - tökutolsóként a 20.-on - végzett... Ennyi "letaglózó eredmény" után tényleg klassz lenne, ha a kizárt Balmazújvárost meg az ellehetetlenített Vácot megelőzve bent maradnánk az NB II-ben...:) Ellenben... Ilyen csodálatos stadion ill. fanatikus szurkolótábor, továbbá anyagi kondíciók mellett (sportigazgatónk 10 év óta havi két millán felül keres) viszont szégyen ez a "bentmaradási terv"! Ez a korábbi szegedi futball-legendáink markáns, de őszinte véleménye! Ha nem hiszed, olvasd a www.szeged1899.hu rajongói portálunk "szurkolói vélemények" rovatát ill. a velük készített interjúkat... Ez csupán egy a sok közül: http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=1398
   Szeged 1899
   SZEGED1899.HU
   Szeged 1899
   Szeged 1899
  • Tibor Arany
   Tibor Arany György Vitos Hogy miért nem mentünk azon bizonyos meccsekre? Talán azért, amiért most sem tudok minden meccsen ott lenni... Mert épp dolgoznom kell... Biztos igazad van szakmailag. De az is lehet, hogy nem. Én nem szakmázni járok ki a meccsekre. S talán még csak "nagy focit" sem biztos, hogy itt akarok látni... Ahhoz megnézem a Hoffenheim - Bayern meccset. Akkor miért vagyok ott? Először is, szerelmes vagyok ebbe a stadionba! Ne kérdezd miért... Volt szerencsém Európa legnagyobb stadionjait megcsodálni, de szerelmes ebbe vagyok. Másodszor marhára szeretek ennek a közönségnek tagja lenni. A 60 év tapasztalata azt mondatja velem, ha nem is szabály, de általában igaz..., minél szarabb a meccs, annál nagyobb a "só" a lelátón... Lásd, mint ezen a meccsen. Szóval nekem (is) mára már sokkal inkább közösségi élmény egy hazai meccs, mint bármi más. Szóval 14-én... Újra ott leszek a c szektor m sorában. És élvezni fogom. Te meg szakmázzál! Arra is szükség van...  • György Vitos
   György Vitos Tibor Arany Úgy lesz Tibikém!! :) Nem mellesleg kisgyerekként a '60-as évek óta...  • ...tudósító krónikásként pedig az 1977-es SZAK-SZEOL ( = SZEOL AK) fúzió óta minden hazai meccsen ott vagyok... :) Nekem a Felső Tisza-parti stadion az örök szerelem, ahová éppen "3-4 Szent Gellért Fórumnyi" fanatikus drukker is befért egy-egy teltházas derbin, anno... Ergo nem 8 ezer (khmmm....) , mint az itteni "teltház" (ami még sose volt és NB I híján nem is lesz egy ideig...), hanem 25-30.000 ordító, tomboló SZURKOLÓ!!!! (lentebb néhány ilyen frenetikus hangulatú "Felső Tisza-parti meccsfotó", amikor a Szeged rendszeresen verte a Fradit, az Újpestet meg a Vasast!!) Jómagam Nagyapámmal, Édesapámmal és a barátaimmal abban a hullámzó tömegben "nőttünk föl".... Vágod, Tibikém?

  • 1962. aug. 5-én: Szeged-FTC 1:0, Nemes István góljával, 26.000 fanatikus drukker előtt!!! Ez egy kisebb "visszaesés" volt, mert 1960 májusában még 30 ezren, igen, kedves mai, "kapicsokon-halkópálgézákon felnőtt" fiatalok ill. ultrák, kerek 30.000 szegedi szurkoló ordított a pár évvel későbbi Aranylabdás Albert Flóriánnal felálló sokszoros bajnok Ferencváros ellen!!!
  • A fenti értékes archív fotóinkon pedig épp a góllövés pillanataiban látható Nemes István, a legendás, "ízig-vérig szögedi csatár", aki az egész védelmet és a kapust is kicselezve lőtte a győztes gólt az akkori bajnok, Mészöly Kálmánnal (az alsó képen balról az első!) felálló Vasas ellen, s erre megint 18-20 ezer hazai drukker ünnepelt önfeledten!

  • Hááát bizony, a 120 részes cikksorozatomban lesz miről bőven beszámolni a dicsőséges '60-as (majd '70-es, '80-as!!) évek szegedi futball-krónikája kapcsán!!
  • De jelenleg még csak a harmincas-negyvenes évek Tisza-parti sikereinél tartunk...
  • Vitos György


Forrás: Fotók: szeged-csanád-ga.hu, szeged1899.hu
Kategória: Ultras
Készült: 2020.03.03.