Szeged 1899


Mi legyen a 125. éve felé közelítő szegedi futball sorsa?!

Tíz év után is maradjon még Adem Kapics és külföldi holdudvara!!
Helyezzék új alapokra Szeged-CSGA szakmai vezetését magyarokkal!
Szegedi és környékbeli kötődésű, egykori legendák kellenek!
email:
szeged121ev@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!!

Adem Kapic és balkáni holdudvara: szégyen plusz gyalázat (2.)...

2020.01.10.

A téli "holtszezonban" is forrnak az indulatok a szegedi utánpótlás-edzők (fotónkon) "iparszerű kirúgásaival" kapcsolatban! Idei sorozatunk második részében ezúttal a végtelenül elkeseredett szülők ill. a bátrabb fanatikus drukkerek mondják el "húsbavágóan" őszinte, ám még csak a lájtosabb véleményüket... Kétségtelen tény, a hivatalos klub-honlap a helyi médiával karöltve mindezt mélyen elhallgatja vagy felsőbb utasításra a szőnyeg alá söpri, de független rajongói portálunk egyikre sem lehet tekintettel...Jöjjenek hát a portálunknak küldött szülői és szurkolói reakciók, vélemények, meglátások... persze, - ahogy bevezetőnkben is kihangsúlyoztuk - csak a "lájtosabbak":

"Nagyon sajnálom..... Ezek soha nem változnak... Minden évben ezt csinálják az edzőinkkel...felnőtt vagy utánpótlás...megy mindenki a levesbe! Gusztustalan... Nektek pedig - Csongrád megyei kötődésű edzőknek!! - mindent köszönünk!!!"

 

"Ha valami jól működik, azt gyorsan tönkre teszik a "kedves" külhoni vezetők, ez már nem az első eset és nem is az utolsó, ha hagyják nekik... Köszönjük az edzők munkáját, hozzáállását. Sajnos, úgy látszik, az eredményesség abszolút nem fontos... További sok sikert minden kirúgott edzőnek!"

"Ez a szegedi vagy a "(Gyulai) " foci szégyene, egy sokáig "hontalan" utánpótlás csapat, ha ilyen szánalmas körülmények között is képes volt 2016-2019 közt jó eredményekre, akkor nem hiszem, hogy az itteni edzőkben kell keresni a hibát , akik letették a névjegyüket! Jó lenne, ha a szülői kőzősség választ kapna hogy.. Miért is???? Én "ÍMÁDKOZOM", hogy több ilyen stressz ne érje minden egyes évben a csapatot, a gyerekeinket..."

 

"Uhhh....! Még mindig dühöngök, hogy egy ...''senkiházi'' döntött és dönt megint a csapat és az edzők sorsáról. Ezért tart itt sajnos, a szegedi és a magyar foci. Ha egyáltalán van még olyan hogy MAGYAR.... Inkább szerbesített-szlovénosított szegedi és magyar foci, ez már tényleg röhej."

"Nem árt ha kőbe vésitek...Az a Kikics vagy Kikity Mario, aki mostantól a szegedi up-korosztályok mindenható góréja lett, hosszú évek óta Facebook-üzeneteken keresztül csábította és csábítja most is az itteni gyerekeket Gyulára, mondván hogy Szegeden abszolút nem folyik minőségi munka, Gyulán sokkal előrébb tartanak (Lásd: Double Pass: https://www.utanpotlassport.hu/2019/09/12/ismet-atvilagitottak-a-futballakademiakat-vannak-meg-hianyossagok/ A szerk.) és egyedül ott a jövő... Erre a mieink, az akkori U15-öseink első ízben oda-vissza jól megcseszték a "nagy Grosics Akadémiát" 0-3-ról, majd fél év múlva tavasszal 0-2-ről fordítva, emberfeletti teljesítményt nyújtva!!!"

https://adatbank.mlsz.hu/match/15/0/15004/2/1176455.html

 


 

https://adatbank.mlsz.hu/match/15/0/15004/15/1176546.html


"Mi, itteni szülők azt szeretnénk h. szegedi és környékbeli gyerekek, tehetségek szaladgáljanak végre az ujonnan átadott Szent Gellért Fórumban!!
Nem kérünk a szerb, román, ukrán, horvát és szlovén srácokból, meg edzőkből, a balkáni migrációból... Mintahogy az országunk sem kér más népek migránsaiból!! A püspök is ezt prédikálja állandóan..."

"A magyar labdarúgást a magyar utánpótlás ill. a magyar tehetségek fogják előrevinni és fejleszteni!!
Csak igy lehet a jövőben erős magyar utánpótlás és felnőtt válogatottunk - szerbekkel, szlovénokkal és egyéb nációkkal nem!!"

"Az elmúlt években a szegedi utánpótlás korosztályok sorra verték a gyulai Grosics Akadémia korosztályos csapatait a 2002-es korosztályoktól kezdve, a 2008-as korosztályokon át, egészen a 2012-es korosztályokig, olykor - olykor már megalázó módon! Válaszul az anyagi javakban dúskáló, ám szakmailag szerény munkát felmutató gyulai "szakemberek" közül kerülnek ki a legújabb szegedi edzők és vezetők, akik hozzá nem értésükkel teljesen leépítik a szegedi utánpótlás szekciójának a munkáját!"


Persze, okostelefonokról is jöttek ékezetek nélkül és számolatlanul szülői-szurkolói vélemények, melyeknek ha csupán a fele igaz, máris hatalmas szakadékba került a mindig reményteljes szegedi fociutánpótlás... Íme néhány közülük:
"Nem a rosszul mukodo gyulai akademiarol kellett volna edzoket, vezetoket hozni Szegedre, hanem a szakmailag elorebb jaro szegedi edzoknek kellett volna segiteniuk a gyulai "akademia" szakmai munkajat (akiket a Double Pass 10 eve nem minosit akademianak...), hogy kihuzzak oket abbol a godorbol, amibe kerultek...talan ebben az esetben elorebb tartana a Szeged Csanad Grosics Akademia csaladja, utanpotlasa!"


De ez még csupán a "jéghegy csúcsa"... Mások már sokkal keményebben fogalmaztak:

"Elkeseritő, hogy a Szegedhez ill. megyénkhez emocionálisan kötödő edzők, játékosok és szülők sorra elfordulnak es elhagyják a klubot, helyükre pedig külföldi, szerb, szlovén, bosnyak es albán "szakemberek" kerülnek...
Mi lesz így veled szegedi utánpótlás? Mi lesz így veled szegedi labdarúgás?..."


Mit is lehet a fentiekhez hozzátenni?! Megdöbbentő és kegyetlenül őszinte vallomások, melyekből kiérződik a fájdalom, az elkeseredés és az aggódás.

Egy biztos: Adem Kapicsnak és holdudvarának bőven lenne mit tanulnia a szegediektől, az itteni edzőktől - ehelyett sorra "nyírják ki" őket...

Az örök reménykedés rabjaként  viszont egy belső hang azt mondatja velem: egyszer - a közeli jövőben - mindenért fizetniük kell!
Végezetül néhány Facebookon olvasható szurkolói reakció: • János Iván
  János Iván Kapic? Dupla nulla...
 • István Kovács gratula a cikkhez! ezt sokan nem fogjak belajkolni mert felnek kapicék bosszujatol..
 • Ferenc Nagy
  Ferenc Nagy Remélhetőleg sokan vannak és lesznek még olyanok, akik elég tökösek ahhoz, hogy kiálljanak az igazság mellett! Csak így tovább krónikás!
Erdélyi Endre DE AZ IS "bűnüs " aki IDEHOZTA "ezt"!!
 • Erdélyi Endre
  Erdélyi Endre van "ennél" sok magasabban Kvalifikált magyar edző !!
  György Vitos
 • György Vitos Erdélyi Endre Endrém, ki az az "ezt"? :) S fölöttébb várjuk értékes javaslataidat a "magasabban kvalifikált magyar edzőkre"...
 • Erdélyi Endre
  Erdélyi Endre "EZ"?? Hát a KAPIC!
 • Erdélyi Endre
  Erdélyi Endre egy" javaslat" URBÁN Flóri, aki a legutóbbi NB 1-es szegedi csapat KAPITÁNYA volt!!!
 • Kristóf Bandi Csoki
  Kristóf Bandi Csoki Igen-igen! Urbán-Véber páros!
 • Erdélyi Endre
 • Erdélyi Endre
  Erdélyi Endre a suszter maradjon a kaptafánál, a püspök a templomban...
 • György Vitos
  György Vitos Erdélyi Endre Endrém, a Te több évtizedes futball-tapasztalataiddal én sem szállnék vitába, sőt, támogatlak mindenben! De azt azért halkan megjegyzem: ha nincsen Kiss-Rigó László Püspök Úr, ez a gyönyörű stadion a szocis ellenzéki vezetéstől 2050-ig se épül meg... Gondolom, ezt Te sem vitatod (Lásd Felső Tisza-parti stadion....). De egy dolog ugyancsak biztos: ha a Püspök Úr 2011-ben bizony, tényleg komoly, emocionális kötődéssel is rendelkező IGAZI, a profi futballhoz értő szakembereket (pl. Szabics Imre, Kisistók András, Hegyeshalmi Tibor, Kutasi László, Kozma György, Orosházi László vagy éppen az Urbán -Véber duó) vesz maga mellé, akkor a nemrég múlt 120 éves szegedi futball - ekkora anyagi támogatással!! - már régesrég újra az NB I-ben lenne és.... nem az NB III  ill. NB II között ingázna (még Bozóky Imréékkel vagy Nógrádi Tiborékkal sem, akiknek a helyére jött közel 10 éve már a "derék  szlovén") .... Aki ezzel egyetért - és persze, nem fél Kapicséktól... :) - nyugodtan belájkolhatja, sőt, megoszthatja minél több helyen!

  Hajrá Szeged és sokkal örömtelibb éveket, immár a 121. szülinapod felé közelítő Szegedi Futball!!
Vitos György


Forrás: Fotók: szeged1899.hu ill. a szerző magánarchívumából
Készült: 2020.01.10.