Szeged 1899


Mi legyen a 125. éve felé közelítő szegedi futball sorsa?!

Tíz év után is maradjon még Adem Kapics és külföldi holdudvara!!
Helyezzék új alapokra Szeged-CSGA szakmai vezetését magyarokkal!
Szegedi és környékbeli kötődésű, egykori legendák kellenek!
email:
szeged121ev@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!!

80. MK: Mindkét szegedi klub továbbjutott!

2019.09.22.

A sorrendben 80. Magyar Kupa-sorozat 6. fordulójában mindkét szegedi klub - városunk első ill. második számú labdarúgócsapata - egyaránt sikerrel vette a főtábla első körét, ahol már a 64 közé jutás volt a tét, Az NB II-es Szeged-CSGA a Fejér megyei Velencén a 83. percig 1-1-re állt a lelkes hazaiakkal, aztán hét perc alatt két újabb gólt szerezve eldöntötték a továbbjutást. A megyeegyes Szegedi VSE viszont nem kis bravúrt hajtott végre, mivel egy NB III-as középcsapatot búcsúztattak imponáló fölénnyel: 4-0-ra verték a Vasutas-stadionban a jó erőkből álló és az egykori DVSC bajnokcsapatának standard-játékosa, Dragan Vukmir által irányított Bicske együttesét...


80. Magyar Kupa, 6. forduló:

Flavus Velence - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-3 (0-1)
Velence, vezette: Pillók Ádám (Aradi József, Gyürüsi Péter).
Velence: Sebestyén - Hushegyi, Totsche (Telek, 87.), Sebők, Katona (Kovács D., 85.), Szalai, Baloni, Zsigmond, Kristóf, Boda, Szilágyi. Edző: Oláh Attila.

Szeged-Csanád GA: Alekszics - Bitó (Oláh, 66.), Tóth M., Horváth, Zvara, Sóron, Gajdos, Moga, Cigan (Varga Sz., 78.), Zabari, Dragoner (Andorka, 67.). Edző: Joao Janeiro.


Gólszerzők: Szilágyi (75.), ill. Kristóf (43., öngól), Andorka (83.), Sóron (90.) 

SZVSE - Bicskei TC 4-0 (1-0)

Szeged, SZVSE-stadion. Vezette: Nagy Attila László (Katona György, Sebestyén László).

SZVSE:  Leindler - Kormányos, Vastag, Pócs D., Zsoldos, Beretka, Hatvani J. (Papp D., 82.),  Végh (Mészáros T., 77.), Pócs T., Szilágyi (Csamangó, 74.), Fülöp. Játékos-edző: Kelemen Balázs.


Bicske: Zelizi- Adorján, Molnár V., Dencinger, Varga Z., Török, Madarász, Farkas M. (Peinlich, 60.), Lapos, Rigó, Lak (Erdős, 60.). Szakmai igazgató: Dragan Vukmir.


Gólszerzők: Szilágyi (41.), Hatvani J. (51.), Fülöp (62.), Csamangó (88.).

Kiállítva: Dencinger (83.)A szombati és vasárnapi meccseken egyébként túlnyomórészt a papírforma érvényesült, valamennyi NB I-es ill. NB II-es klub továbbjutott - kivéve az egykori kupagyőztes Szolnoki MÁV ill. a Csákvár együttesét!

Így három olyan "giants-killer", azaz meglepetéscsapat van eddig az idei kupamezőnyben, akik magasabb osztályban szereplő NB-s klubot ejtettek ki: az SZVSE a Bicskét (4-0), az NB III-as DEAC a másodosztályú Csákvárt (120 perces vérbeli kupaderbin 2-0!), végül pedig a Nógrád megyei I. osztályú SBTC!!

Az egykor stabil NB I-es salgótarjániak az NB II-es Szolnoki MÁV elleni 2–2-t követően drámai tizenegyespárbajban győztek, 15–14-re!!

Csak kuriózumként: ez a két nagymúltú klub egykor még Magyar Kupa-döntőt is vívhatott egymással (1941. június 29-én, az Üllői úton:  Szolnoki MÁV-SBTC 3:0 !), így "csekélyke" 78 évvel később sikerült a tarjániaknak egy "horror-tizenegyespárbajban" a visszavágás...

De hát ez lenne a vérbeli kupameccsek lényege, ezért is egyre látogatottabb a Magyar Kupa-sorozat szerte hazánkban! Immár második éve, hogy az MLSZ az MK-főtábla 6. fordulójának országos népszerűsítése végett bizony, egy teljes bajnoki fordulót is képes elhalasztani mindhárom NB-s osztályban! Gratuláció érte!

A következő forduló október 30-án, szerdán lesz, melynek sorsolását szeptember 27-én, pénteken 13:30-tól, az MLSZ Kánay úti székházában tartják az illetékesek!

S a legjobb 32 közé jutásért az állva maradt két szegedi klub már kaphat akár NB I-es ellenfelet is - csakúgy, mint tavaly az éppen százéves fennállását ünneplő SZVSE!

A megyeegyes, ám jelenleg már az NB III-ba igyekvő Vasutasok 2018 őszén - hosszú és silány itteni futball-esztendők után - végre teltházas tétmeccset produkáltak a Tisza partján, amikor 27(!) évnyi szünetet követően elhozták a bajnok ill. kuparekorder Ferencvárost Szegedre!             
https://www.youtube.com/watch?v=qTqmsNHctCw

Nyugodtan leszögezhetjük: eddig csupán az SZVSE-nek sikerült egy ekkora (az ország legnépszerűbb klubjával kapcsolatos) bravúr, ami az azóta már NB III-as szinten megszűnt "Tiszavolános szeolnak" vagy éppen a Szeged-Csanád GA-nak (előtte KITE-Szeged, majd Szeged 2011-nek) egyszer sem - ezek a makacs tények.

Vajon megismétlődik-e a múlt?! Ez lesz a pénteki MK-sorsolás egyik legfőbb kérdése. Ezúttal már két szegedi klub leendő kupaellenfelét is figyelhetjük - árgus szemekkel...

Vitos György


Forrás: Fotók: molfehervarfc.hu/Székelyhidi Balázs ill. mlsz.hu
Készült: 2019.09.22.