Szeged 1899


Mi legyen a 125. éve felé közelítő szegedi futball sorsa?!

Tíz év után is maradjon még Adem Kapics és külföldi holdudvara!!
Helyezzék új alapokra Szeged-CSGA szakmai vezetését magyarokkal!
Szegedi és környékbeli kötődésű, egykori legendák kellenek!
email:
szeged121ev@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!!

Megjelent a 120 éves Szegedi Futballhistória! ( könyvrecenzió )

2019.07.04.

A Sport Plusz és a Nemzeti Sport korábbi munkatársa, Vitos György tollából idén már a 30. "bestseller-gyanús" sportkönyv látott napvilágot a jubiláló, a 120. évfordulóját ünneplő szegedi labdarúgásról! A címlapborítón vérbeli szegedi legendák fotói láthatók: Baróti Lajos, Nemes István és a nemrég elhunyt Szalai "Dzsínó" István...A Szegeden élő futballkrónikás legutóbbi sikerkönyvei (100, majd 110  éves a szegedi futball, 100 éves a DVSC, Pick Szeged európai kupatörténeti évkönyvei 2004 től, valamint a DVSC BL- és Európa-ligás meneteléseiről szóló kötetek) után ezúttal is a legnépszerűbb sportág világába kalauzolja el a sportszerető olvasókat.

 

Témaválasztása ismét telitalálat, hiszen Szeged labdarúgása az egyik legnagyobb, legpatinásabb múlttal rendelkezik az országban!

Ezt mutatja be teljes részletességgel több, mint 210 oldalon - nagyon sok színes és fekete-fehér archív fotóval illusztrálva.

 

Az exkluzív sportkötet nagyszerűen prezentálja a Tisza-parti város labdarúgásának eddigi teljes élvonalbeli ill. nemzetközi történetét - pl. egy Real Madrid - Szeged FC meccsről készült különleges beszámolót vagy éppen a szegediek  párizsi, római, nápolyi, bécsi és a Marseille elleni vendégjátékát! - 1899-től napjainkig.

 

Sőt, külön fejezetek méltatják az SZVSE-centenáriumot ill. a püspöki klub felnött és utánpótlás-történetét is, így méltán ajánlhatjuk ezt az országos terjesztésű könyvet a futballszerető közvéleménynek! Mintegy erőt adva az utóbbi két évtizedben felnőtt szinten elég hányatott sorsú szegedi fociklubok edzőinek, vezetőinek, szponzorainak, felnőtt- és utánpótlás játékosainak a következő évek sikereihez, a régóta várt előrelépéshez...

 

 

A "120 éves Szegedi Futballhistória"

megrendelhető közvetlenül a www.szeged1899.hu kiadótól e-mailen (szeged1899@ freemail.hu ill. a szerző Facebook-oldalán) vagy telefonon (+36-70/ 264-1595)!

 

 

Krónikási tisztelettel:

Vitos György

http://www.szeged1899.hu


Készült: 2019.07.04.