Szeged 1899

esemény:

Merkantil Bank NB II 2021/22

időpont:

2021. 09. 26. vasárnap, 17:00

csapatok:

Szeged

x

Soroksár

hátralévő idő:

Mit szeretnének drukkereink a Szeged-CSGA 9. NB II-es idénye alatt (2021-22) ?!

Tíz év után is maradjon még Adem Kapics és külföldi holdudvara!!
Helyezzék új alapokra a klub vezetését magyar sportigazgatóval!!
Szegedi és környékbeli kötődésű, egykori legendák kellenek!!:
email:
szeged1899@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2012. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu. Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!

Sorsdöntő diadal a szegedi U17-es rangadón!

2019.04.27.

A szegedi U17-esek (csapatfotónk az őszi idényzárón készült) óriási szívvel és lélekkel játszva szombat délelőtt a leamortizált Felső Tisza-parti stadion műfüvesén - végig zuhogó esőben - roppant fontos rangadón diadalmaskodtak az addig listavezető SZEOL SC(Tisza Volán) ellen! Négy hete az Orosháza elleni derbit 8-0-ra nyerték, így ha nem betliznek a június 2-i orosházi visszavágón, máris készülhetnek a nyári NB II-es osztályozókra...De van még itt egy kis gond Adem Kapics és holdudvarával. Öntsünk már végre tiszta vizet abba a bizonyos pohárba...

Mivel a független szurkolói portálunkat, annak munkatársait mélységesen utáló Adem Kapics sportigazgató letiltotta a Vitos-család tagjait a "hivatalos honlapjukról"...Khmmm...


 

...Sajnálatosan MÉG EZT AZ OTTANI HOZZÁSZÓLÁSOMAT IS LEVETETTE MODERÁTORAIVAL - PARANCSSZÓRA...
ÍME AZ "ELTÜNTETETT ANYAGOM":

Citátum a "hivatalos honlap"  U17-es cikkéből:
"A csapatból a tél folyamán távozott...Vitos György"...
Súlyos tévedés! A kisebbik fiam nem ment el másik csapathoz - holott ezt több klub is szerette volna az átigazolási ciklusban. Továbbra is a Szeged-Grosics Akadémia tagja!

Csakúgy, mint a bátyja, Gergő, a püspöki klub 2012 - 2017 közti abszolút gólkirálya, a Gyuri is kereken öt évet húzott le becsülettel a korábbi Szeged 2011 up-korosztályaiban...
S hogy akkor az őszi 15 bajnoki meccse után (ahol végig a kezdőcsapat tagja volt a korábbi cséká) miért nem fog játszani - jelen állás szerint - a tavaszi 12 meccsükön?!
Több, megdöbbentő oka is van ennek! Az U17-es bajnokság végén - mintegy okulásként mások számára - egytől egyig nyilvánosságra hozzuk a www.szeged1899.hu független szurkolói portálunkon!
De most, szezon közben - a bajnoki címre törő U17-es csapat, a fiatalok érdekeire való tekintettel - még nem...
S nyáron a legfőbb okok részletes taglalásánál Adem Kapics szakmai igazgató "holdudvarának" burkolt és nyílt fenyegetéseitől kezdve az up-korosztályok edzőinek nevelési morálján át a csapat ill. a "szeolos Tisza Volán" néhány vezéregyéniségének csoportosan elkövetett, ám minősíthetetlen viselkedéséig...sajnos, lesz mit taglalnunk bőven...
Krónikási üdvözlettel:
Vitos György

Fölöttébb érdekes, hogy Dávid Szaniszla hozzászólása -egyedüliként - még ott virít az U17-es cikk alatt:

Szaniszla Dávid
"Ez nagyon szép eredmény. Továbbra is minden jót kívánok az U17-es fiataloknak!"
De a másik ezzel kapcsolatos hozzászólását már levették, egyszerűen "eltüntették" a hivatalos honlap Adem Kapicsék által fizetett moderátorai... Micsoda "véletlenek"!
Íme Dávid Szaniszla "elsummantott hozzászólása" - a jogos kérdéseivel együtt:

"A Facebookon olvasom a szegedi krónikásunk helyreigazító cikkét a kisebbik fiával kapcsolatban, ám Önök innét ezt levették...Vajon miért?! Talán nem tetszik, hogy a szegedi krónikásunk időről időre a teljes igazságot is leírja független szurkolói honlapján (http://www.szeged1899.hu ) nekünk, a hat éve a csapatunktól elszakított drukkereknek?! "

Mit lehet a fentiekhez hozzátenni?! Silány értékű az a "hivatalos honlap", ahol a moderátorok kizárólag Adem Kapics és holdudvarának kénye-kedve szerint dolgozhatnak...

Ettől függetlenül (vagy éppen ezért!) szurkoljunk tovább az U17-es Szeged-Grosics Akadémia csapatának bajnoki címéért, melynek alapjait 2016 nyarán - még az ottani gyulai nyári edzőtáborozásuktól kezdődően - Majó Ádám (lenti csapatfotónkon az álló sorban balról az első) ill. Kiss Balázs rakta le a 2002-es, 2003-as korosztályú játékosaival!

 

Az első szezonjában Majó Ádám 2002-es korosztályú U15-ösei a "fényévekkel nagyobb támogatottságú" és az egykori Fradi-válogatott Takács László vezette gyulai Grosics Akadémia legjobbjait verték oda-vissza kétszer is (2016 nyarán, a gyulai Grosics Akadémián 0-3-ról 4-3-ra, majd 2017 márciusában Dorozsmán 0-2-ről 3-2-re!!) és szereztek először bajnoki bronzérmet!

Majd a következő idényben, immár az U17-esek közt az egy évvel idősebb, túlnyomórészt 2001-esekből álló SZEOL/Tisza Volán mögött végeztek ezüstérmes helyen Majó Ádám tanítványai!

Ezáltal a fokozatosságot tekintve az igazi kiugrás az idei évadban jött el...

A szegedi U17-eseket - ezúttal már Majó Ádám, aki a szegedi up-alközpont egyik vezetője lett, majd a leváltott Jenei Péter helyett - a Patrascu János-Hadár Attila edződuó irányíthatja a püspöki klub történetének legelső bajnoki címéig!!

S ha már lúd, legyen kövér: megspékelve mindezt Vágó Mihályék-Szilágyi Zsolték (U15-ös) ill. Dürgő Péterék (U14-es) NB II-ben kiharcolandó szegedi aranyérmeivel!!

Vitos György


Készült: 2019.04.27.