Szeged 1899

esemény:

Merkantil Bank NB II 2020/21

időpont:

2020. 08. 16. vasárnap, 19:00

csapatok:

Szombathelyi Haladás

x

Szeged

hátralévő idő:

Mi várható a Szeged-CSGA nyolcadik NB II-es idényében (2020-21) ?!

Tíz év után teljesül Kapicsék ígérete: feljutunk az NB I-be!!
A 20-as NB II élcsoportjában végzünk!
Csak a középmezőny, semmi más...
Legalább a 17. hely, sikerül hát a bennmaradás!
Utolsók közt végzünk, így 3.-szor zuhan NB III-ba a Kapics-gárda
email:
szeged121ev@freemail.hu vagy gyvitos@freemail.hu
telefon:
Vitos György, Főszerkesztő: +36/70-264-1595
figyelmeztetés:
copyright 2015. Vitos György, szeged2011.eu; majd szeged1899.hu ...Az itt található írott, képi anyagok csak a forrás megjelölésével, internetes felhasználás esetén élő hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel!!

Szurkolói viták és kritikus hangvételű tapasztalatok koronavírus idején...Meghökkentő írás látott napvilágot a Nemzeti Sportban:

http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/nb-i-nb-ii-huzzak-a-nadragszijat-mar-targyalnak-a-fizetescsokkentesrol-2755419

S mindez a "külföldiekkel felturbózott" Szeged-CSGA NB II-es labdarúgó-csapatát hogyan érinti?! A szurkolók nem köntörfalaznak és ezúttal rajongói portálunk a kőkemény, de őszinte hozzászólásokból szemezgetett...


 

peti002
2020-03-31 21:47:23
Még nb 2-ből, sőt nb 3-ból is több százezres fizetésekről pletykáltak... Ezt azért kőkeményen racionalizálni kell!! Magyar nb1-ben játszó 2-3 ezer eurónál havonta ne kereshessen többet, és ez legyen a teteje! Jövőre újra vissza kell nyúlni a magyar fiatalokhoz, ha nincs, akkor fejleszteni kell őket, nem hatodrangú balkániakat venni drága pénzért, mert nem lesz miből...

gyvitos77
2020-03-31 13:45:00
Legelőször az NB I ill. NB II összes külföldi szereplőjét kellene mielőbb hazaküldeni! Az NB II-es Szegedtől pl. a portugál edzőt, továbbá a szerb-szlovén-bosnyák-muzulmán-román "sleppet" (lentebb a "hivatalos honlap-fotókon"  többnyire ők láthatók...) , így összességében máris milliárdokat lehetne megspórolni... S ez alatt a kiváló szakembereinknek a magyar fiatalokat még jobban megtanítani - futballozni.

 • Zoltán Szilágyi
  GYURI! TELJESEN IGAZAD VAN!! EBBEN A VÍRUSOS-VÁLSÁGOS, NEHÉZ HELYZETBEN FELTÉTLENÜL MEG KELLENE SZABADULNI A SOK KÜLFÖLDI JÁTÉKOSTÓL, AZ INGYENÉLŐ KÜLFÖLDI EDZŐKTŐL, MEG AZ OLYAN VEZETŐKTŐL, AKIK  KILÓSZÁMRA VISZIK KIFELÉ A KÖZÖS PÉNZT MEG A TAÓT... EL KELLENE GONDOLKODNI MOST, HOGY MENNYI MAGYAR FIATAL JÁTÉKOST LEHETNE AZON A SOK SZÁZ MILLIÓN FELNEVELNI, AMIT A KÜLFÖLDIEK FOLYAMATOSAN ELVISZNEK TŐLÜNK!! ITT VANNAK AZ UGYANCSAK NAGY PÉNZEKÉRT MŰKÖDTETETT AKADÉMIÁK... OTT KELLENE KERESGÉLNI A FIATALOK KÖZÖTT!
 • Zoltán Szilágyi
  Zoltán Szilágyi S MÉG EGY GONDOLAT... A VILÁGJÁRVÁNY MIATT ÚJ BAJNOKSÁG LESZ ÉS...ÚJ, TAKARÉKOSABB SZABÁLYOK KELLENEK! ÚGY LEHET, SOKKAL JOBB LENNE A MAGYAR FOCINAK, HOGY PÉCSEN, SZEGEDEN, BÉKÉSCSABÁN, NYÍREGYHÁZÁN, GYŐRBEN ÉS SZOMBATHELYEN ÚJRA ELSŐ OSZTÁLYÚ CSAPATOK LENNÉNEK - A TÖMEGESÍTÉS SZEMPONTJÁBÓL ÚGY, MINT RÉGEBBEN...
 • Csapó Imre
  Csapó Imre: "Lehetetlent" kívánsz, Zoli bácsi...:)
 • György Vitos
  György Vitos Mivel Rimay András levette a hozzászólásainkat, de elmentettük, így - mintegy vitaindítóként - ismét közzé teszem:

  "András Rimay: Kedves György!
  Már régóta elolvasom az ön legtöbb írását, hozzászólását és van amikor egyet is értek önnel, de ez most nem így van!
  Azt már észrevettem, hogy magának a mostani szegedi csapatból sokan piszkálják a csőrét, ilyen-olyan indokkal.... Megengedi, mint fiatal futball szurkoló elmondjam erről a véleményemet?! Én úgy gondolom, valami újra elindult a szegedi futballéletben és ezekhez igenis rossz kimondani, de külföldi szakemberekre és játékosokra volt/van szükség!!!! Sokat kell még dolgozni, de meg lehet a csapatnak a hőn áhított első osztály, amelyre már nagyon régen vártak.......
  Ehhez még a munka mellett megfontolt és okos igazolásokra lesz szükség! És igen, ha lehet igazolni egy minőségi külföldi játékost, akkor azt meg kell lépni! Mondjon nekem még egy csapatot a Pakson kívül, amelyik tisztán magyar csapattal és stábbal képes sok éve az első osztályban maradni?
  Ez ma már szinte lehetetlen... A magyar utánpótlás képzés, hagy ne mondjam mi alatt van, az akadémiák elveszítették régi fényüket és a "csodás" magyar edzők nem tudnak mit kezdeni a csapataikkal...
  Itt már kis korban el kezdődnek a bajok, ahol nem a megfelelő szakemberek dolgoznak a gyerekekkel és közülük is a legtöbb magyar.....

  Nagyon kevés kiváló és megfelelő magyar szakember dolgozik a futball életben és akkor még a magyar focistákról nem is esett szó...." (Majd így folytatta kissé kioktatóan Rimay András)
  • "Ez a 21-dik század, ahol már rég nem számít az, hogy ki honnan származik, csak tudjon focizni és ha lehet azt tegye megfelelő szinten. Az már más kérdés, hogy a külföldi szakemberek és játékosok között is igen nagy számban találunk olyat, aki a "lábát inkább csak buszra szállásra tudja használni"... (Nagyon rossz hasonlat, mert ezek a "külföldi sztárocskák" túlnyomórészt a több milliós értékű luxusautóikba szállnak...A szerk.)  De nézzük Rimay András pozitív elmélkedését tovább:

 • "Abban kell reménykedni, hogy a Szeged is visszatér az őt megillető első osztályba és ha azt külföldi stábbal és idegenlégiósokkal fogja megtenni, akkor se kell szerintem csalódottnak lennie a drukkereknek....
  Utolsó gondolatomként, ha már szóba hozta a fizetéseket, akkor azt kell mondanom, a magyar szakemberek és magyar játékosok tudásuktól függetlenül is megkérik azokat vagy közel hasonló összeget, (tisztelet a kivételnek) mint a külföldi edzők és az idegenlégiós játékosok! Félreértés ne essék, én is örülnék ha szinte csak magyar játékosok és szakemberek lennének a magyar futballban, főleg hogy ha minőséget is tudnának mutatni, de azt kell mondanom, hogy elég elkeserítő a helyzet ebből a szempontból...."


  Mire azonnal jött a "bevezető válaszom"...aminek hatására Rimay András hirtelen levette mindkét hozzászólást, ergo a válaszomat is...vajon, miért, ha tiszta lelkiismerettel írta, s nem pl. Ivány Tamásék "megbízására"?! :)

 • Íme a válaszom:
  György Vitos: " Kedves András, köszi a segítő szándékú hozzászólásodat, az látszik, hogy "SZTE-s tagságod" révén "kommunikációban ill. a médiatudományok terén otthonosan mozogsz", de... Több állításod is pontról pontra cáfolható... Mindezt majd a szegedi ill. Szeged környéki edzők, játékosok és szurkolók szép sorjában meg is fogják tenni! Jómagam csak egyet szeretnék - mintegy kezdésként - leszögezni! Abszolút nem a "szegedi külföldiek ellen szólok", hanem a krónikus eredménytelenség ellen - a jobbítás szándékával! Eklatáns példa erre a tavaly márciusban megírt publicisztikám, ahol két " szegedi focivezető" (egy magyar és egy szlovén) került "terítékre"- egykori szegedi futball-legendáink őszinte tolmácsolásában:

  http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=1398

  Ergo: Halkó Pál Gézát ("színmagyar", de hozzá nem értő szegedi focivezetőt) épp annyira felelősnek tartják egykori kedvenceink a szegedi futball legutóbbi két évtizedének "mélyrepüléséért", mint az eddigi tíz évnyi regnálása alatt öt éven belül a Szegedet kétszer NB III-ba kiejtő Adem Kapicsékat!! Az a horribilis pénz-lenyúlás (tíz év alatt több száz millió forint...) nem áll arányban a krónikus és szégyenteljes eredménytelenséggel!!

  Épp a napokban jelezte egy sokszoros válogatott szegedi labdarúgónk (mély-interjú nemsokára!): "Ennyi pénzért a futball-analfabéta Nagymamám is levitte volna kétszer egymás után a Szegedet a harmadosztályba..."
  Nos, ez csupán a "lájtos bevezetés", a többit majd szép sorjában ezután kapod..."

 

 

 • Szeged 1899
  SZEGED1899.HU
  Szeged 1899
  Szeged 1899
  • Ferenc Nagy
   Ferenc Nagy Úgy látszik, Rimay András kihátrált.. Holott voltak jó gondolatai is, de persze több a cáfolnivaló mint a jó.. és a krónikás tényeivel már nehéz mit kezdeni. :)
  • György Vitos
   György Vitos: Hálásan köszönöm azoknak az ízig-vérig sportembereknek a lájkjait és támogatását, akik már nem félnek Adem Kapics ill. holdudvarának burkolt vagy nyílt fenyegetéseitől, tiltásaitól, zsarolásaitól, mert sajnos, még mindig nagyon sokan vannak köztünk ilyenek is. Egyelőre...


Forrás: Fotók: szeged-csanád-ga.hu, szeged1899.hu
Készült: 2020.04.02.

Tovább olvasom

Szegedi Szurkolók: Nézőszámban az élen! Eddig összesen 24.047 szurkoló látogatott el a Szent Gellért Fórumban rendezett kupa- vagy bajnoki mérkőzésekre! Summázva eddig kilenc bajnokit és egy kupameccset játszott új otthonában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, azaz átlagban 2400 drukker volt jelen a hazai meccseken - adta hírül a létesítmény Facebook-oldala. Hogy mikor rendezhetik a legközelebbi hazai mérkőzést, azt egyelőre nem tudni, hiszen a koronavírus-járvány miatt felfüggesztettek minden hazai bajnokságot... Addig is érdekes szurkolói vélemények és viták láttak napvilágot, ezúttal ezekből szemezgetünk...

 • József Oravecz Reméljük folytatódik a bajnokság május elején..
  • Ferenc Nagy
   Ferenc Nagy épp most mondták amerikai tudósok: az április rosszabb lesz mint a március! és a május még annál is rosszabb a tömeges megbetegedések miatt!! úgyhogy nem lesz itt semmilyen bajnokság meg olimpia...esetleg ősszel, de az se biztos..
  • József Oravecz
   József Oravecz Ferenc Nagy Majd meglátjuk...
 • András Papdi
  András Papdi Számos nb1-es csapatot is megelőzünk nézőszámban!!!
  • Ferenc Nagy

 • Ferenc Nagy Ez mind szép, de összesen 24 ezer fan 10 meccsre már kevés... Ennyien vagyis átlag kétezer valahányszázan pár éve szintén voltak az öreg szvese-pályán is a Szeged2011 mérkőzésein!  Az a pár ezer ember bárhova kimegy enbékettőre, ahhoz nem kell új stadion... Hogy még többen legyenek, ahhoz már kellene viszont : egy ütőképes enbé1-be törő csapat! Ami jelenleg nincs.. És hogy egyszer telt ház is legyen?? Ahhoz kellett vóna a Lazio tavaly, de kapöcsék csak igérgetni tudnak, teljesiteni nem.. :)
 • András Papdi
  András Papdi Ferenc Nagy ! Nem kell ide Lazio, elég ha a Fradi jön, akkor is telt ház lesz!!  :)
 • Ferenc Nagy
  Ferenc Nagy András Papdi A Laziot csak az igéret szép szó kedvéért írtam..:) A Fradi mikor jön? A Szvese-Fradi kupameccsen is többen voltak nemrég, mint a csilivili stadionban..:) És hogy mikor jön újra nb1-re a Fradika Szegedre? Amíg kapöcsék itt vannak, addig sose! Akkor már inkább olvasd ezeket:   http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=1540
  Szeged 1899
 • Szegedi Szurkolók
  Szegedi Szurkolók Ferenc Nagy Hát azért ezzel vitáznék, hivatalosan csak 1800-an voltak ....
 • Balázs Papdi
  Balázs Papdi Ferenc Nagy A SZVSE-pályán legutóbb az nb2-ben, kb. fele ekkora volt az átlagnézőszám...
 • György Vitos
  György Vitos Szegedi Szurkolók Hivatalosan 2800-an voltak az SZVSE-Fradi MK-meccsen, tehát többen, mint az új stadion "átlag-nézőszáma" : https://www.delmagyar.hu/.../tobb-mint-helytallas-szvse.../
 • "Nem hivatalosan" pedig több, mint négyezren...:)   https://www.youtube.com/watch?v=qTqmsNHctCw

 • György Vitos
  György Vitos Balázs Papdi Kedves Balázs!  Kissé "szelektív" lett az emlékezeted... :) :)  2011 és 2013 közt valamennyi NB II-es meccsüket zsúfolt lelátók előtt játszották Bernát Petiék! A kiváló hangulatra egyszer sem lehetett panasz a hazai bajnoki meccseken! Sőt, még a Kisvárda elleni osztályozón sem a fanatikus drukkereken múlt a bent maradás, hanem inkább Adem ill. Bekim Kapicsékon... • Balázs Papdi
  Balázs Papdi György Vitos A legutóbbi NB2-es idényre (SZEOL SC) írtam....

 • György Vitos
  György Vitos Balázs Papdi! Az a "halkópálgézás tiszavolános szeol" nulla-produkciót nyújtott egyetlen másodosztályú idényében (20-ból 20.-ik), világos, hogy arra már nem mentek ki az emberek... De mint tudjuk, Bernát Petiék, Laczkó Janiék idejében is kétezer fölötti volt az átlagnézőszám a jó öreg Vasutas-pályán és... az a csapat a sok szegedi, Szeged környéki srác miatt sokkal szerethetőbb volt!! Ráadásul a kiváló edzőink is magyarul beszéltek...:) Manapság pedig szlovénul, szerbül, portugálul, esetleg románul... Már csupán az üzbég nyelvjárás hiányzik...:)

 • Attila Bende
  Attila Bende Nem akarok okoskodni, de úgy emlékszem ez az 1800-as számozás akkoriban azért ment, mert hivatalosan több nézőt be se lehetett volna engedni a pályára..... Mindig ment a hazudozás a legutóbbi NB2-es szezon alatt és akkor gondolom utána is....

 • György Vitos
  György Vitos Tökéletesen igazad van, Attila! Az SZVSE-Fradi MK-meccsre is minimum 4 ezren mentek be, ám akár 10 ezer fanatikus és lelkes szurkoló is bejött volna, ha az MLSZ engedi!  Persze, nem engedte - az újabb "biztonsági előírások" miatt... De legalább százezrek, sőt, milliók láthatták a tévé-közvetítést, ez is rengeteget jelentett (pl. a nagyobbik focista fiamnak, Gergőnek, amikor a 46. perctől becserélték az SZVSE mai játékos-edzője, Kelemen Balázs helyett... :) )
  https://www.youtube.com/watch?v=qTqmsNHctCw

  S hogy a manapság "túlsztárolt 2400-as szegedi nézőszámról" mi a szigorú tényeken alapuló és őszinte véleményem?! Ez már egy "másik, de kőkemény történet"...:) :)
  ▶️ SZEGEDI VASUTAS SE - FTC | 2018. 09. 22 | teljes meccs
  YOUTUBE.COM
  ▶️ SZEGEDI VASUTAS SE - FTC | 2018. 09. 22 | teljes meccs
  ▶️ SZEGEDI VASUTAS SE - FTC | 2018. 09. 22 | teljes meccs
 • György Vitos
  György Vitos Ha bevezetőként elolvasnátok a szegedi nézőszámokról írt tavaly nyári publicisztikámat (a jó öreg Felső Tisza-parti stadion elbúcsúztatása kapcsán...), akkor majd derengeni kezd Nektek is: ez a "túlsztárolt" 2400-as szegedi átlag-nézőszám egy "nagy nulla" a korábbi tényleges adatokhoz képest... http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=1438
  Szeged 1899
 • Ferenc Nagy
  Ferenc Nagy György Vitos Tisztelt Krónikás! érdekelne bennünket ez a "másik kőkemény történet".. :)
 • György Vitos
  György Vitos Akkor nézzük a tényeket... 1960-tól, életem legelső megtekintett szegedi meccseitől számítva 2000-ig, azaz 40 itteni fociévünk alatt - konkrétan megnéztem az archívumomban - pontosan 89-szer (!!) fordult elő, amikor 10.000-nél többen voltak a Szeged (SZEAC, SZEOL SC, SZEOL AK, Szeged SC, Szeged LC) NB I-es mérkőzésein!
  S ezekben sűrűn előfordultak 18-20, sőt, 20-25 ill. 25-30 ezres(!!) szegedi nézőszámok is!


 • Ez legyen hát nekünk a mérce kedves "Szegedi Szurkolók", és.....ne az, hogy pl. Felcsúton (országos közröhej :) ), Kövesden, Kisvárdán vagy éppen Pakson (Szegedhez képest "mini-településeken" ) hányan is vannak (ergo: nincsenek ) jelen az élvonalbeli meccseken ?! Zárásként pedig majd leírok néhány jövőre néző gondolatot és javaslatot , de most éppen a 120 részes szegedi futballtörténeti cikksorozatom 20. ill. 21. visszatekintőjében dolgozom..

 • György Vitos
  György Vitos: Akkor - ahogyan ígértem - zárásként... A tényleg impozáns szegedi stadion majdani NB II-es meccsein - a világjárvány remélhetőleg mielőbbi lecsengése után... - 2-3 ezer drukkerrel ugyan mindig számolhatunk majd, de...    ...a Szent Gellért Fórum rendszeresen 7-8 ezreket érdemelne (ha már csak ennyien férnek be...:) ) egy 200 ezres várostól!! Országunk - Budapest és Debrecen utáni - harmadik legnagyobbjától!! Föltéve, ha....(Lásd fentebb az egyik szurkolói véleményt!) "S hogy mikor jön újra nb1-re a Fradika Szegedre? Amíg kapöcsék itt vannak addig sose! "
  Khmmm.... Addig is "örüljünk a 2400-as átlag-nézőszámnak", mert sokkal több nem igen lesz... Esetleg ha a Püspök Úr ingyen engedi be a drukkereket.


Forrás: Fotók: Szegedi Szurkolók, szeged1899.hu
Készült: 2020.04.01.

Tovább olvasom

Ezúttal újabb érdekes, sőt, meghökkentő szurkolói véleményeket teszünk közzé  a Facebookról! Népszerű rajongói portálunk hagyományaihoz híven (melyet még Nógrádi Tibor, megyei futballigazgató testált az immár 121. évében járó szegedi futball krónikására! - családi fotónkon) időről időre leközöljük a sokat csalódott szegedi futball-drukkerek kendőzetlen véleményeit az egyes bajnoki fordulókat követően...


 • A 2020. március 1-jei "dupla-nullás produkció", a Szeged- Szolnoki MÁV NB II-es összecsapás szurkolói visszhangjai:
 • Endre Bernát Nagyon gyenge volt...
 • Imre Lénárt
  Imre Lénárt Ez, a Csákvár ellen, kevés lesz!
 • Tibor Arany
  Tibor Arany Ez valóban gyengécske volt. De! Ahogy kifele menet egy öreg úr fogalmazott... "meccsre jönni kell... Mindegy, hogy győztünk, vagy vesztünk... Jól vagy rosszul játszunk.... A meccsre jönni kell"... S bizony, milyen igaza van!!
  • György Vitos
   György Vitos Akkor hat és fél évig a "gyulai Szeged-meccsekre" miért nem mentetek? :) A viccet félretéve...Nem mindegy, hogy győzünk vagy veszítünk, esetleg tíz meccsenként "elvétve" nyerünk! S az se mindegy, hogy 51 élvonalbeli szereplés után a Szeged - hazánk 3. legnagyobb városa!!! - két évtized (!!) óta a joggal elvárt NB I helyett rendre a másod-és harmadosztály között ingázik... Nem véletlenül mondják az idősebb szegediek, hogy "fejétől bűzlik a hal"... Ők még láttak profi módon vezetett szegedi NB I-es csapatokat - hosszú éveken keresztül. Hidd el Tibi, mi is azt akarjuk, amit Te - csupán több tapasztalattal! :)
  • Magyar Norbert
   Magyar Norbert György Vitos idei terv a bent maradás! Szóval nem is várok én többet. A realitás ez, de legalább itt burkoltan ki lett mondva...
  • György Vitos
   György Vitos Magyar Norbert Igazad van Norbi! Kapicsék regnálása alatt 2013-ban is az NB II-ben maradás volt a cél, nem sikerült... 2018-ban pedig szintén az NB II-ben maradás volt a cél... ehelyett két éve a "derék szlovén szakmai igazgatóval" a szégyenteljes 19. helyen végeztünk, igaz, 2017-ben a "halkópálgézás szeol-volán" még ennél is rosszabb helyen - tökutolsóként a 20.-on - végzett... Ennyi "letaglózó eredmény" után tényleg klassz lenne, ha a kizárt Balmazújvárost meg az ellehetetlenített Vácot megelőzve bent maradnánk az NB II-ben...:) Ellenben... Ilyen csodálatos stadion ill. fanatikus szurkolótábor, továbbá anyagi kondíciók mellett (sportigazgatónk 10 év óta havi két millán felül keres) viszont szégyen ez a "bentmaradási terv"! Ez a korábbi szegedi futball-legendáink markáns, de őszinte véleménye! Ha nem hiszed, olvasd a www.szeged1899.hu rajongói portálunk "szurkolói vélemények" rovatát ill. a velük készített interjúkat... Ez csupán egy a sok közül: http://www.szeged1899.hu/news_listone.php?id=1398
   Szeged 1899
   SZEGED1899.HU
   Szeged 1899
   Szeged 1899
  • Tibor Arany
   Tibor Arany György Vitos Hogy miért nem mentünk azon bizonyos meccsekre? Talán azért, amiért most sem tudok minden meccsen ott lenni... Mert épp dolgoznom kell... Biztos igazad van szakmailag. De az is lehet, hogy nem. Én nem szakmázni járok ki a meccsekre. S talán még csak "nagy focit" sem biztos, hogy itt akarok látni... Ahhoz megnézem a Hoffenheim - Bayern meccset. Akkor miért vagyok ott? Először is, szerelmes vagyok ebbe a stadionba! Ne kérdezd miért... Volt szerencsém Európa legnagyobb stadionjait megcsodálni, de szerelmes ebbe vagyok. Másodszor marhára szeretek ennek a közönségnek tagja lenni. A 60 év tapasztalata azt mondatja velem, ha nem is szabály, de általában igaz..., minél szarabb a meccs, annál nagyobb a "só" a lelátón... Lásd, mint ezen a meccsen. Szóval nekem (is) mára már sokkal inkább közösségi élmény egy hazai meccs, mint bármi más. Szóval 14-én... Újra ott leszek a c szektor m sorában. És élvezni fogom. Te meg szakmázzál! Arra is szükség van...  • György Vitos
   György Vitos Tibor Arany Úgy lesz Tibikém!! :) Nem mellesleg kisgyerekként a '60-as évek óta...  • ...tudósító krónikásként pedig az 1977-es SZAK-SZEOL ( = SZEOL AK) fúzió óta minden hazai meccsen ott vagyok... :) Nekem a Felső Tisza-parti stadion az örök szerelem, ahová éppen "3-4 Szent Gellért Fórumnyi" fanatikus drukker is befért egy-egy teltházas derbin, anno... Ergo nem 8 ezer (khmmm....) , mint az itteni "teltház" (ami még sose volt és NB I híján nem is lesz egy ideig...), hanem 25-30.000 ordító, tomboló SZURKOLÓ!!!! (lentebb néhány ilyen frenetikus hangulatú "Felső Tisza-parti meccsfotó", amikor a Szeged rendszeresen verte a Fradit, az Újpestet meg a Vasast!!) Jómagam Nagyapámmal, Édesapámmal és a barátaimmal abban a hullámzó tömegben "nőttünk föl".... Vágod, Tibikém?

  • 1962. aug. 5-én: Szeged-FTC 1:0, Nemes István góljával, 26.000 fanatikus drukker előtt!!! Ez egy kisebb "visszaesés" volt, mert 1960 májusában még 30 ezren, igen, kedves mai, "kapicsokon-halkópálgézákon felnőtt" fiatalok ill. ultrák, kerek 30.000 szegedi szurkoló ordított a pár évvel későbbi Aranylabdás Albert Flóriánnal felálló sokszoros bajnok Ferencváros ellen!!!
  • A fenti értékes archív fotóinkon pedig épp a góllövés pillanataiban látható Nemes István, a legendás, "ízig-vérig szögedi csatár", aki az egész védelmet és a kapust is kicselezve lőtte a győztes gólt az akkori bajnok, Mészöly Kálmánnal (az alsó képen balról az első!) felálló Vasas ellen, s erre megint 18-20 ezer hazai drukker ünnepelt önfeledten!

  • Hááát bizony, a 120 részes cikksorozatomban lesz miről bőven beszámolni a dicsőséges '60-as (majd '70-es, '80-as!!) évek szegedi futball-krónikája kapcsán!!
  • De jelenleg még csak a harmincas-negyvenes évek Tisza-parti sikereinél tartunk...
  • Vitos György


Forrás: Fotók: szeged-csanád-ga.hu, szeged1899.hu
Készült: 2020.03.03.

Tovább olvasom

Összes oldal: 7db, aktuális: 1.
1 | 2 | 3 | Következő | Utolsó